L’EMA aprova la vacuna de Pfizer en nens de 5 a 11 anys

Se'ls administraran dues injeccions, com als adults, però la dosi serà menor

Vacuna de Pfizer i BioNTech contra la covid-19

L’Agència Europea de Medicaments (EMA per les seves sigles en anglès) ha autoritzat l’administració de la vacuna dels laboratoris Pzifer/BioNTech als nens de 5 a 11 anys, després de validar els estudis clínics en els quals han participat uns 2.000 menors.

L’EMA ha conclòs que la vacuna és segura i eficaç, i ha aprovat l’administració de dues dosis en un interval de tres setmanes, com la resta de persones que han rebut el vaccí de Pfizer. La dosi dels nens, però, serà menor que la que s’administra als majors de 12 anys, concretament de 10mcg.

L’estudi demostra que la resposta immunitària és comparable a la dels adults, tot i que la dosi dels nens entre 5 i 11 anys és una tercera part de l’habitual, i conclou que els efectes secundaris són també similars. Amb el vistiplau de l’EMA, doncs, Pfizer s’ha convertit en la primera vacuna que es podrà administrar a aquesta franja d’edat a la Unió Europea.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp

NOTÍCIES RELACIONADES

avui destaquem

Deixa un comentari

Notícies més llegides