Colau proposa l’escola privada als que vulguin una educació en castellà

L'alcaldessa de Barcelona defensa la immersió lingüística com a model d'èxit i demana el seu blindatge

L'alcaldessa de Barcelona, Ada Colau

Foto: Ajuntament de Barcelona

L’alcaldessa de Barcelona, Ada Colau, ha proposat a les famílies que vulguin que els seus fills rebin l’educació en castellà que recorrin als centres privats. Ho ha comentat en una entrevista a TVE, en la qual també ha defensat el model d’immersió lingüística i el seu “èxit”.

Per a moltes opcions diverses existeix l’educació privada. Jo crec que el sistema públic ha de defensar un sistema igual per a tothom, que inclou la garantia del ple domini de les dues llengües, del català i del castellà, ha comentat Colau. L’alcaldessa de la capital catalana ha assegurat que el model lingüístic català “fa dècades que és un èxit”, i ha considerat un “error” la politització de l’assumpte, “com si tingués alguna cosa a veure amb el conflicte entre Catalunya i Espanya”.

“Les dades avalen que el model d’immersió lingüística és essencial per garantir la cohesió social, la igualtat d’oportunitats i el ple domini dels dos idiomes, del català i del castellà. Ha estat un èxit, i em sembla un grandíssim error convertir-lo ara en un problema quan no ho era”, ha afirmat Colau, que ha proposat a l’Administració estatal i a l’autonòmica que “busquin el marc legal necessari per blindar el model” d’educació català.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp

NOTÍCIES RELACIONADES

avui destaquem

Deixa un comentari

Notícies més llegides