Colau proposa l’escola privada als que vulguin una educació en castellà

L'alcaldessa de Barcelona defensa la immersió lingüística com a model d'èxit i demana el seu blindatge

L'alcaldessa de Barcelona, Ada Colau

Foto: Ajuntament de Barcelona

L’alcaldessa de Barcelona, Ada Colau, ha proposat a les famílies que vulguin que els seus fills rebin l’educació en castellà que recorrin als centres privats. Ho ha comentat en una entrevista a TVE, en la qual també ha defensat el model d’immersió lingüística i el seu “èxit”.

Per a moltes opcions diverses existeix l’educació privada. Jo crec que el sistema públic ha de defensar un sistema igual per a tothom, que inclou la garantia del ple domini de les dues llengües, del català i del castellà, ha comentat Colau. L’alcaldessa de la capital catalana ha assegurat que el model lingüístic català “fa dècades que és un èxit”, i ha considerat un “error” la politització de l’assumpte, “com si tingués alguna cosa a veure amb el conflicte entre Catalunya i Espanya”.

“Les dades avalen que el model d’immersió lingüística és essencial per garantir la cohesió social, la igualtat d’oportunitats i el ple domini dels dos idiomes, del català i del castellà. Ha estat un èxit, i em sembla un grandíssim error convertir-lo ara en un problema quan no ho era”, ha afirmat Colau, que ha proposat a l’Administració estatal i a l’autonòmica que “busquin el marc legal necessari per blindar el model” d’educació català.

(Visited 194 times, 1 visits today)

avui destaquem

Feu un comentari