Sanitat estudia tancar restaurants a les 23 h i les discoteques a la 1 h

La Comissió de Salut Pública no diu res, en canvi, del passaport covid aprovat pel Govern i a l'espera del TSJC

La comissió de Salut Pública, vinculada al Ministeri de Sanitat, estudiarà aquest dimarts el tancament dels bars i restaurants a les 11 de la nit i el de les discoteques a la 1 de la matinada, en un nou gir de guió contra la lluita de la pandèmia.

Segons explica La Vanguardia, el document eleva els llindars de risc de covid actual i considera que els que hi ha ara no s’ajusten a la realitat, perquè han quedat desfasats. Fins ara, el risc baix era el que se situava amb una incidència de menys de 50 casos per cada 100.000 habitants. Amb el canvi (si s’aprovés aquest document), ara Espanya estaria en un risc mitjà, perquè es troba entre els 100 i 300 casos per cada 100.000 habitants. I això, segons el document, faria reformular els horaris de tancament.

Ara mateix, a Catalunya la incidència es troba en 145 casos per cada 100.000 habitants; per tant, estaria també en el risc mitjà, segons el nou plantejament que fa aquest document. Per a les comunitats amb aquest risc, el document proposa que es tanquin els bars i els restaurants a les 11 de la nit i els locals d’oci nocturn, com discoteques, a la 1 de la matinada. I no diu res d’implantar el passaport covid.

Si s’aprovés aquest document, passaria al Consell Interterritorial de Salut (que es farà dimecres) i tornarà la polèmica sobre si és d’obligat compliment o si són recomanacions. En tot cas, l’aplicació d’aquestes mesures dependrà de les comunitats i de la situació epidemiològica de cada zona.

Facebook
Twitter
WhatsApp

avui destaquem

Deixa un comentari

Notícies més llegides

 

Desactiva tu adbloker en nuestra web para disfrutar el contenido

  1. Pulsa el icono del adblocker
  2. Selecciona “No actuar en páginas de este sitio web” (o similar). También puedes pulsar el botón “Activado para este sitio” o “Pausar adblocker”.
  3. Pulsa el botón refrescar de tu navegador para ver el contenido completo.