Les escoles catalanes hauran de fer un 25% de les classes en castellà

El TS rebutja el recurs presentat per la Generalitat a una sentència que obliga a quantificar les llengües

Escola

Les escoles catalanes hauran de fer, com a mínim, un 25% de les classes en castellà. El Tribunal Suprem ha rebutjat el recurs de la Generalitat contra la sentència del Tribunal Superior de Justícia de Catalunya i ara, a banda del castellà, s’hauria de fer una segona assignatura en aquesta llengua. Ara bé, el Govern assegura que no pensa fer canvis.

El Suprem no ha admès a tràmit el recurs de la Generalitat contra la sentència que obliga a impartir una quarta part de les hores de classe en castellà. Això fa que la sentència ja sigui ferma i de compliment obligat. El Govern ho considera un atac frontal contra el català i assegura que de moment no faran cap canvi als plans educatius de les escoles.

El conseller d’Educació, Josep González Cambray, considera que la decisió judicial és “un menyspreu als professionals de l’educació”. “Que sigui un jutge qui determini de forma arbitrària el percentatge d’hores que cal per aprendre una llengua és una anomalia i representa un menyspreu als nostres professionals de l’educació”, ha afegit.

El Govern ha convocat una cimera amb les entitats i plataformes que fomenten l’ús del català per veure com poden respondre conjuntament a aquesta situació.

(Visited 172 times, 1 visits today)
Facebook
Twitter
WhatsApp

avui destaquem

Feu un comentari