La directora del CatSalut, partidària d’ampliar el certificat covid a restaurants i cinemes

Gemma Craywinckel afirma que el Govern ho estudiarà la setmana que ve

Foto: Gencat

La directora del Servei Català de la Salut (CatSalut), Gemma Craywinckel, s’ha mostrat partidària d’ampliar l’ús del certificat covid a restaurants, teatres i sales de cinema. En una entrevista a TV3, ha subratllat que la decisió d’exigir el passaport en altres espais tancats no està presa, ja que el Govern ho estudiarà la setmana vinent, però ho veu necessari per l'”altíssima” contagiositat del virus.

Restaurants, festes, noces, teatres i cinemes constitueixen “espais tancats on s’acumula molta gent i no hi ha cap mesura d’aïllament efectiva”, ha dit Craywinckel per a donar suport a la seva proposta. La mesura, diu la directora del CatSalut, no garantiria un entorn completament segur, però sí que n’elevaria la protecció.

Fins al moment, el certificat covid es requereix per a accedir a l’oci nocturn i a celebracions socials en espais tancats. No obstant això, l’augment de la incidència acumulada en els últims dies i el temor a una sisena onada han avivat el debat sobre ampliar l’ús del passaport sanitari.

Segons les últimes dades facilitades per Salut, la incidència acumulada a 14 dies és de 136,83 per cada 100.000 habitants, una dada que no es veia des del 15 de setembre. El risc de rebrot és de 199 punts, mentre que la velocitat de transmissió (Rt) se situa en 1,49, sent l’aconsellable un valor per sota de 1.

Gemma Craywinckel aposta per ampliar l’ús del certificat covid davant l’arribada del fred i el consegüent increment de les activitats que es realitzen en espais tancats. A més, confia que la mesura animi als ressagats a vacunar-se, informa El Periódico.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp

NOTÍCIES RELACIONADES

avui destaquem

Deixa un comentari

Notícies més llegides