La Coordinadora Oberta Parlamentària de la CUP decideix avui el seu vot als pressupostos

El Govern s'ha compromès a treballar en un altre referèndum i a arribar fins als 1.000 milions en la partida d'habitatge per a convèncer als seus socis

Diputats de la CUP
Diputats de la CUP

La CUP torna a centrar l’atenció mediàtica de la política catalana aquest cap de setmana. La formació anticapitalista ha convocat avui la Coordinadora Oberta Parlamentària (COP) a Santa Perpètua de Mogoda (Barcelona) per a debatre i decidir si retira l’esmena a la totalitat que va presentar el dimecres.

La Coordinadora Oberta Parlamentària reuneix les assemblees territorials de la CUP i a les organitzacions que fan costat a la formació. Es tracta d’una representació delegada de les Assemblees Obertes Parlamentàries, formades pel conjunt de la militància cupaire, que va ser qui va decidir a principis d’aquesta setmana esmenar els comptes del Govern i instar-lo a continuar negociant.

Des que els diputats de la CUP presentessin l’esmena a la totalitat dels pressupostos en el Parlament, l’Executiu de Pere Aragonès ha continuat negociant amb els anticapitalistes el projecte de comptes. D’aquestes converses va sorgir el compromís del Govern d’ampliar fins als 1.000 milions la partida dedicada a habitatge i el fet de configurar una taula de treball per a encaminar-se cap a una nova consulta d’autodeterminació abans del 2025.

Conscient de la dificultat d’aconseguir el suport dels cupaires, Aragonès es va obrir a negociar també amb En Comú Podem, ja que els seus vuit diputats també serien suficients per a aprovar els comptes. No obstant això, els de Jéssica Albiach també van presentar divendres una esmena a la totalitat per a alertar al Govern que s’esgota el temps. El PSC, fart de tendir la seva mà, va registrar així mateix una esmena al projecte.

Els grups tenen fins a les 10 del matí del dilluns 22 de novembre per a presentar les esmenes a la totalitat. El debat sobre si es retorna el projecte se celebraria així entre el 23 i el 26 de novembre.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp

NOTÍCIES RELACIONADES

avui destaquem

Deixa un comentari

Notícies més llegides

 

  1. Pulsa el icono del adblocker
  2. Selecciona “No actuar en páginas de este sitio web” (o similar). También puedes pulsar el botón “Activado para este sitio” o “Pausar adblocker”.
  3. Pulsa el botón refrescar de tu navegador para ver el contenido completo.