Els feminicidis fora de la parella comptaran com a violència masclista

El Ministeri d'Igualtat inclourà en les dades oficials casos de violència vicària i violència sexual

La delegada del Govern central contra la Violència de Gènere, Victoria Rosell

A partir de l’1 de gener del 2022, el Govern central comptabilitzarà en les estadístiques oficials sobre violència masclista tots els feminicidis que s’hagin produït fora de l’àmbit de la parella o exparella. Així ho ha anunciat la delegada de l’executiu espanyol contra la Violència de Gènere, Victoria Rosell, en la presentació de la campanya que ha preparat el Ministeri d’Igualtat per al Dia Internacional contra la violència masclista, el pròxim 25 de novembre.

“És un deute, un compromís que s’arrossega des de fa anys i que durem a terme a partir del pròxim any”, ha afirmat Rosell, que ha explicat que l’estadística actual -que només comptabilitza els assassinats de dones en mans de les seves parelles o exparelles- “es respectarà tal com està”, però s’hi sumarà el nou registre.

Així doncs, segons ha detallat Rosell, entre les noves categories s’inclouran la violència vicària, en la qual l’agressor busca causar el major patiment possible a una dona fent mal als fills; la violència sexual, on entraran els crims relacionats amb l’explotació sexual, la tracta i la prostitució; la violència perpetrada en l’àmbit familiar; i la violència social, és a dir, casos com el “d’un company de treball, un ocupador o un veí”.

D’aquesta manera, les estadístiques oficials del Ministeri d’Igualtat tindran en compte tots els assassinats que cometen els homes contra les dones pel simple fet de ser-ho.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp

NOTÍCIES RELACIONADES

avui destaquem

Deixa un comentari

Notícies més llegides