El Govern decidirà si amplia l’ús del passaport covid la setmana que ve

La sisena onada avança a Catalunya i Salut notifica més de 5.700 contagis durant la darrera setmana

El conseller de Salut, Josep Maria Argimon, al programa 'Cafè d'idees'

El conseller de Salut, Josep Maria Argimon, ha anunciat en una entrevista a Ràdio 4 i La 2 que la setmana que ve el Govern de la Generalitat decidirà si amplia o no l’ús del passaport covid. Segons ha explicat, l’executiu està pendent de rebre aquest cap de setmana un informe del Comitè Científic Assessor, encarregat d’aconsellar-lo en assumptes de la covid-19.

“Sempre hem dit que abans de fer restriccions d’aforament o horàries hem d’aprovar el certificat digital covid”, ha afegit Argimon, que també ha comentat que la tercera dosi de la vacuna començarà a administrar-se a les persones de 60 anys i que, a partir del desembre, s’administrarà al personal sanitari i de residències.

L’anunci d’Argimon arriba precisament en plena expansió de la sisena onada a Catalunya. Aquest divendres, el Departament de Salut ha notificat 1.374 nous contagis de covid, superant la xifra de 5.700 positius setmanals a Catalunya, la qual no es donava des del passat mes d’agost. A més, la resta d’indicadors epidemiològics continuen a l’alça: la velocitat de transmissió (Rt) ja és d’1,47 -cada 100 infectats es contagien una mitjana de 147 persones-, i el risc de rebrot (EPG) ha passat de 148 a 172 en 24 hores.

La incidència acumulada a set dies (IA7) se situa en 73,61, i a catorze dies (IA14) en 120,31 casos per cada 100.000 habitants. Pel que fa a la situació dels hospitals, segons les dades de Salut, actualment hi ha 405 ingressats, dels quals 97 es troben a les UCI.

Facebook
Twitter
WhatsApp

avui destaquem

Deixa un comentari

Notícies més llegides

 

Desactiva tu adbloker en nuestra web para disfrutar el contenido

  1. Pulsa el icono del adblocker
  2. Selecciona “No actuar en páginas de este sitio web” (o similar). También puedes pulsar el botón “Activado para este sitio” o “Pausar adblocker”.
  3. Pulsa el botón refrescar de tu navegador para ver el contenido completo.