Quins independentistes arrufen el nas amb Jordi Cuixart?

El president d'Òmnium Cultural, Jordi Cuixart
El president d'Òmnium Cultural, Jordi Cuixart

Són pocs els que ho fan obertament, però entre els independentistes que expressen rebuig envers posicionaments públics del president d’Òmnium Cultural, Jordi Cuixart, hi ha almenys Albert Donaire, un perfil de la línia dura de la darrera llista electoral de Junts i del Consell per la República, i Fèlix Rabassa, un dels candidats que l’ultranacionalista Front Nacional de Catalunya (FNC) va presentar a les eleccions del passat 14 de febrer.

Aquesta setmana, Donaire ha redifós un tuit on Rabassa comentava que “Sense llengua no hi pot haver identitat. Sense identitat no hi pot haver nació. Sense nació no hi pot haver independentisme. Sense independentisme no hi pot haver independència. Tot això és el que volen dinamitar els de la corda d’en Cuixart“.

En aquest sentit, Donaire ha manifestat que “Fer la independència sense protegir la nostra identitat només ens convertirà en una Espanya en petit”.

Processista famós per ser el rostre de la sectorial de l’ANC als Mossos d’Esquadra, i ara membre de l’assemblea del Consell per la República, Donaire ja havia evidenciat la seva discrepància amb Cuixart aquest estiu, quan havia piulat que “NO puc entendre Cuixart. I molt menys que utilitzi la presó com a argument”, després que el president d’Òmnium hagués intervingut durant el pregó de les festes de Gràcia, a Barcelona, interrompent Ada Colau per evitar que la seguissin escridassant.

Aquell mateix dia, el 15 d’agost, havia criticat tant Cuixart com la televisió pública catalana quan havia comentat que “El 324 emetent les paraules d’en Jordi Cuixart perquè cal educar els catalans en la submissió i el llirisme perquè tot segueixi exactament igual. No fos cas que es descontroli la cosa i cada vegada siguem més hiperventilats que defensem fer efectiu allò que es va prometre”.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp

NOTÍCIES RELACIONADES

avui destaquem

Deixa un comentari

Notícies més llegides