Roger Torrent i la seva mesa, a un pas del judici per desobediència

La magistrada del TSJC també processarà Josep Costa, Eusebi Campdepadrós i Adriana Delgado

L'expresident del Parlament de Catalunya, Roger Torrent
L'expresident del Parlament de Catalunya, Roger Torrent

El Tribunal Superior de Justícia de Catalunya (TSJC) ha anunciat la fi de la fase d’instrucció de la causa contra l’expresident del Parlament Roger Torrent i la resta de membres independentistes de la mesa, deixant-los així a un pas del judici per un suposat delicte de desobediència que haurien comès en permetre, el novembre del 2019, un debat a favor de l’autodeterminació i un altre contra la monarquia. La jutgessa encarregada del cas, Maria Eugènia Alegret, considera que hi ha indicis de la comissió del delicte i ara, les acusacions -la Fiscalia i Vox- disposen de deu dies per presentar els escrits pertinents i demanar l’obertura del judici oral o l’arxivament de la causa.

Com Torrent, actual conseller d’Empresa i Treball l’exvicepresident primer de la mesa Josep Costa (JxCat), l’exsecretari primer Eusebi Campdepadrós (JxCat) i l’exsecretària quarta Adriana Delgado (ERC) també podrien anar a judici per admetre la tramitació de dues resolucions al Parlament que són contràries a la sentència dictada pel Tribunal Constitucional sobre el procés independentista. Concretament, la que va dictar el 2 de desembre del 2015, en la qual declarava inconstitucional i nul·la la resolució sobre l’inici del procés independentista a Catalunya i recordava a la mesa el seu deure “d’impedir i paralitzar qualsevol iniciativa parlamentària que suposés ignorar o eludir la suspensió acordada”.

En aquest sentit, la Fiscalia considera que tant el debat sobre l’autodeterminació -admès a tràmit el 28 d’octubre del 2019, a petició de la CUP- com la reprovació del rei -registrada el 22 d’octubre per JxCat, ERC i la CUP- incompleixen la sentència del 2015 del Constitucional, mentre que Torrent, tal com va declarar davant la jutgessa, defensa que la mesa va actuar en defensa de “la llibertat d’expressió i ideològica dels diputats”.

Facebook
Twitter
WhatsApp

avui destaquem

Deixa un comentari

NOTES ESPECIALS

Notícies més llegides