Qui glossa “amb criteri” la figura d’Heribert Barrera al web de Quim Torra?

Heribert Barrera
Heribert Barrera

M.Carme Carmona i Cornet, la presidenta de l’Associació d’Amics d’Heribert Barrera, és la persona que glossa la figura d’Heribert Barrera, l’exdirigent d’ERC i expresident del Parlament de Catalunya, al web de l’expresident de la Generalitat Quim Torra, presidenttorra.cat.

Torra compta amb una secció denominada “Respostes amb criteri”, presentada com un espai on “una veu de referència dels Països Catalans” respon setmanalment una pregunta. Es tracta de la secció que es va estrenar amb una certa repercussió gràcies a una col·laboració de l’exdiputat dels comuns Albano-Dante Fachín.

L’escrit de Carmona i Cornet, que respon a la pregunta “Per què Heribert Barrera és un referent de Catalunya?”, defensa que l’històric dirigent d’ERC no podrà rebre mai cap homenatge que esborri “els escarnis que va rebre en vida i un cop mort”, i destaca el fet que li retiressin la Medalla d’Or de la Ciutat de Barcelona, acusant els polítics d’haver-lo calumniat “uns per conveniències del moment i d’altres per l’animositat de dècades vers ell i el que defensava”.

Barrera, una figura fonamental en la primera investidura de Jordi Pujol com a president, va mostrar-se partidari d’esterilitzar “els dèbils mentals d’origen genètic”, va afirmar que els negres dels EUA tenen un coeficient intel·lectual inferior al dels blancs, va defensar que abans calia salvar Catalunya que la democràcia, va considerar que la immigració era la principal amenaça de Catalunya i va indicar que el bilingüisme implica la desaparició de Catalunya com a nació.

Pel seu independentisme de la línia dura, amanit amb aquestes manifestacions, l’expresident del Parlament és un perfil de culte entre sectors de l’ultranacionalisme català, que reivindiquen que “tenia raó”.

Facebook
Twitter
WhatsApp

avui destaquem

Deixa un comentari

NOTES ESPECIALS

Notícies més llegides