Un parc solar provoca una baralla fronterera entre Andorra i Espanya

Una discrepància de mapes fa que Andorra construeixi dins del que Catalunya considera que és el seu territori

El parc fotovoltaic s'està construint al pla de la Tosa

El parc natural de l’Alt Pirineu (Lleida) ha encarregat a Agents Rurals una investigació per concretar si els panells instal·lats per l’empresa Nord Andorrà de la parròquia de Massana del Principat ocupen part del terme municipal de les Valls de Valira (Lleida).

El problema rau en les diferències cartogràfiques entre Andorra i Espanya i obre una vella pugna per la delimitació de les fronteres. El director del parc, Marc Garriga, assegura que segons la cartografia oficial catalana i espanyola, una part de la superfície de la zona fotovoltaica estaria a Os de Civís, pertanyent al municipi de les Valls de Valira. Tot i això, l’andorrana, per la seva banda, delimita aquesta zona al territori d’Andorra.

L’ambaixador espanyol a Andorra, Àngel Ros, ja s’ha posat en contacte amb el Ministeri de l’Interior espanyol per notificar-los la incidència. I el cap de Govern d’Andorra, Xavier Espot, reconeix que hi podria haver un problema, però que, en tot cas, s’ha d’afrontar amb prudència.

El parc solar, que serà el més gran d’Andorra, ocupa 22.000 metres quadrats. L’entrada en funcionament estava prevista per a aquest hivern amb una inversió de 2,2 milions d’euros i més de 5.300 plaques solars. L’objectiu era generar el 35% del consum elèctric que necessita en un any l’estació de Vallnord. Tot i això, la intrusió al municipi de l’Alt Urgell podria paralitzar la posada en marxa del complex per resoldre els dubtes sobre si se superen els límits del país en la seva extensió.

Facebook
Twitter
WhatsApp

NOTÍCIES RELACIONADES

avui destaquem

Deixa un comentari

Notícies més llegides

 

Desactiva tu adbloker en nuestra web para disfrutar el contenido

  1. Pulsa el icono del adblocker
  2. Selecciona “No actuar en páginas de este sitio web” (o similar). También puedes pulsar el botón “Activado para este sitio” o “Pausar adblocker”.
  3. Pulsa el botón refrescar de tu navegador para ver el contenido completo.