Ponsatí demana al ‘FAQS’ que publiqui el tall de l’entrevista no emès

En el fragment, l'exconsellera crítica el nou referèndum que proposa Cuixart al seu llibre

L'exconsellera Clara Ponsatí al 'FAQS'

Foto: @FAQSTV3

El programa Preguntes Freqüents (FAQS) de TV3 ha publicat a través de Twitter un fragment de l’entrevista a l’exconsellera Clara Ponsatí que no es va emetre dissabte a la nit, en el qual Ponsatí critica el nou referèndum que el president d’Òmnium Cultural, Jordi Cuixart, proposa en el seu últim llibre, Aprenentatges i una proposta.

Segons ha publicat El Nacional.cat, la publicació del tall s’ha produït per petició expressa de la mateixa consellera, que volia que s’emetés l’entrevista íntegra. El programa, però, amaga aquests motius i relaciona la distribució del fragment amb “motius diversos”, sobretot, com a regal per als fidels de FAQS.

El “contingut extra”, tal com el va anunciar el programa, té una durada de 4:28 minuts i comença amb una pregunta de la presentadora, Cristina Puig, sobre el llibre de Cuixart: “Hi posaria data a aquest referèndum? N’hi ha d’haver un altre?”. Una qüestió a la qual Ponsatí respon: “De data, jo no n’hi posaria. Crec que si la mobilització permet negociar un referèndum amb garanties de reconeixement internacional, no seré jo qui digui que no l’hem de fer. Però crec que és molt improbable que això passi”.

I afegeix: “Fer seure Espanya a negociar només passarà quan la República Catalana ja existeixi. I ara mateix no em sembla que hàgim d’invalidar el resultat de l’1-O, em sembla que fou ben clar i va tenir uns nivells de participació ateses les circumstàncies altíssims i a mi no em sembla necessari, sinó avançar en fer realitat la República Catalana”.

L’exconsellera també aclareix que no vol posar-se “a discutir amb el president d’Òmnium a la televisió sobre si és això o una altra cosa el que hem de fer”, perquè considera que cal “demostrar que tenim la força que tenim i segons quins missatges l’únic que fan és debilitar-nos“.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp

NOTÍCIES RELACIONADES

avui destaquem

Deixa un comentari

Notícies més llegides