El Govern català i el central acorden ampliar un 20% la plantilla de Mossos

El topall s'incrementa fins als 22.006 agents, fet que permetrà incorporar 3.739 policies més al cos

El conseller d'Interior, Joan Ignasi Elna

La Generalitat i el govern central han acordat aquest divendres augmentar el topall de la plantilla de Mossos d’Esquadra dels 18.267 actuals fins als 22.006 agents. En la reunió de la Junta de Seguretat, a la qual han assistit el president català, Pere Aragonès, el conseller d’Interior, Joan Ignasi Elena, i el ministre d’Interior, Fernando Grande-Marlaska, entre d’altres, els executius han decidit incrementar un 20% el nombre màxim d’agents que pot assolir el cos, de manera que se’n podran incorporar 3.739 més.

El conseller Elena ha definit l’acord com el “més important en matèria de seguretat en els darrers 15 anys”, i ha explicat que les incorporacions dels nous agents es faran gradualment: “No hi ha tempos (…), ho anirem fent de manera esglaonada, amb un increment de 800-900 agents anuals”.

Per la seva banda, el ministre Marlaska ha destacat la bona sintonia entre ambdós executius i ha definit l’acord com “un model exemplar”. “Hem mantingut un clima de cordialitat i cooperació institucional“, ha afirmat, i ha assegurat que “la conclusió més rellevant és que el Ministeri i el Departament d’Interior compartim que la cooperació i col·laboració entre la Policia Nacional, la Guàrdia Civil és important perquè és eficaç i beneficia la ciutadania de Catalunya”.

Ambdós executius també han acordat que els Mossos puguin accedir a les bases de dades internacionals i de la Unió Europea, convertint-los en una policia europea de ple dret, així com participar en plans estratègics contra diversos delictes. També podran fer un seguiment transfronterer quan persegueixin un delicte.

Facebook
Twitter
WhatsApp

NOTÍCIES RELACIONADES

avui destaquem

Deixa un comentari

Notícies més llegides

 

Desactiva tu adbloker en nuestra web para disfrutar el contenido

  1. Pulsa el icono del adblocker
  2. Selecciona “No actuar en páginas de este sitio web” (o similar). También puedes pulsar el botón “Activado para este sitio” o “Pausar adblocker”.
  3. Pulsa el botón refrescar de tu navegador para ver el contenido completo.