Tot i els dubtes de la CUP, el Govern manté el 9-N per als pressupostos

Confirma la data prevista a l'hora de presentar els comptes i l'executiu confia en un acord amb els anticapitalistes

Aragonès, a la darrera reunió del govern
Aragonès, a la darrera reunió del govern

El Govern té decidit aprovar els pressupostos dimarts vinent, 9 de novembre, encara que no tingui lligat el suport de la CUP. Així ho ha determinat la portaveu de l’executiu, Patrícia Plaja, després de la reunió setmanal del gabinet català, en la qual els comptes catalans han estat damunt la taula.

El 9 de novembre és la data límit per encetar els tràmits necessaris al Parlament que derivin en l’aprovació dels pressupostos abans que acabi l’any, de manera que puguin entrar en vigor el gener del 2022.

Malgrat la confiança del Govern en arribar a una entesa amb la CUP, els anticapitalistes es mantenen escèptics i consideren difícil tancar un acord abans de dimarts vinent. Per això l’executiu ha mantingut el full de ruta previst i intensificar els contactes per arribar a una entesa ja en el tràmit parlamentari. El primer escull serà evitar una esmena a la totalitat.

La prioritat del president de la Generalitat, Pere Aragonès, és la d’entendre’s exclusivament amb la CUP per donar continuïtat a l’acord d’investidura, i sobre la taula “només” hi ha aquest escenari, segons Plaja. En tot cas, però, els oferiments del PSC han estat reiterats i Salvador Illa va indicar que, si és pels socialistes catalans, a Catalunya hi haurà pressupostos.

(Visited 56 times, 1 visits today)

avui destaquem

Feu un comentari