El TC tomba el recurs de Forcadell, que ja pot portar el seu cas a Europa

La sentència, el contingut de la qual es coneixerà aviat, compta, com en els casos anteriors, amb dos vots particulars

Carme Forcadell

El Tribunal Constitucional avala el Tribunal Suprem i tomba el recurs que va presentar Carme Forcadell contra la sentència que la va condemnar a onze anys i mig de presó per sedició. El tribunal, però, ha tornat a trencar la unanimitat. Aquesta resolució permet que l’expresidenta del Parlament ja pugui portar el seu cas a Europa.

El Constitucional ha rebutjat el recurs d’empara que Forcadell va presentar en contra de la sentència del procés. El TC, amb una sentència escrita pel magistrat Ricardo Enríquez, descarta que l’actuació de Forcadell com a presidenta del Parlament estigui protegida per la prerrogativa de la inviolabilitat perquè no empara actuacions de la cambra que estiguin al marge del dret.

Segons el tribunal, Forcadell es va saltar les funcions que, d’acord amb la Constitució i amb l’Estatut, tenia encomanades. Per tant, el Constitucional considera que no s’ha vulnerat cap dret fonamental a Forcadell. La sentència no s’ha aprovat per unanimitat. Hi ha divisió, un cop més. Dos dels magistrats, Juan Antonio Xiol i María Luisa Balaguer, han fet vots particulars en contra.

Facebook
Twitter
WhatsApp

NOTÍCIES RELACIONADES

avui destaquem

Deixa un comentari

Notícies més llegides

 

Desactiva tu adbloker en nuestra web para disfrutar el contenido

  1. Pulsa el icono del adblocker
  2. Selecciona “No actuar en páginas de este sitio web” (o similar). También puedes pulsar el botón “Activado para este sitio” o “Pausar adblocker”.
  3. Pulsa el botón refrescar de tu navegador para ver el contenido completo.