Josep Costa, en llibertat després de comparèixer al TSJC

L'exvicepresident primer del Parlament presentarà una querella contra la magistrada per "detenció il·legal"

Josep Costa

L’exvicepresident primer del Parlament, Josep Costa (JxCat), ha sortit en llibertat després d’haver estat detingut aquest dimecres al matí pels Mossos d’Esquadra i haver comparegut al Tribunal Superior de Justícia de Catalunya (TSJC) davant la magistrada Maria Eugènia Alegret. Costa no va acudir a la cita del passat 15 de setembre per declarar en la causa per desobediència que afecta la Mesa del Parlament de l’anterior legislatura, i Alegret, aquest dilluns, va ordenar la seva cerca i captura.

La defensa de l’exvicepresident del Parlament ha qualificat la detenció d’il·legal i, en sortir del tribunal, ell mateix ha anunciat que presentarà una querella contra la magistrada. En la interlocutòria, Alegret ha justificat la detenció per la negativa de Costa d’assistir al TSJC quan va ser citat, “sense haver al·legat causa que justifiqués la seva incompareixença, el que dedueix la no disposició de comparèixer davant l’autoritat judicial de forma voluntària”.

Costa no ha declarat davant la magistrada perquè, segons ha explicat, presentarà una recusació per “manca d’imparcialitat”, i perquè considera que la detenció ha sigut “desproporcionada i sense cap mena de base legal”. “El judici per desobediència es pot fer sense la meva presència, i si se’m pot jutjar sense ser-hi present quina necessitat hi ha de portar-me davant d’un tribunal del qual he dit que no reconec la seva jurisdicció?”, ha comentat.

Facebook
Twitter
WhatsApp

avui destaquem

Deixa un comentari

Notícies més llegides

 

Desactiva tu adbloker en nuestra web para disfrutar el contenido

  1. Pulsa el icono del adblocker
  2. Selecciona “No actuar en páginas de este sitio web” (o similar). También puedes pulsar el botón “Activado para este sitio” o “Pausar adblocker”.
  3. Pulsa el botón refrescar de tu navegador para ver el contenido completo.