Borràs provoca un nou xoc entre ERC i Junts

Presenta com un acord amb ERC el nomenament de Dalmases com a suplent d'un càrrec al Consell d'Europa, però els republicans neguen cap consens

Francesc de Dalmases i Laura Borràs

La presidenta de la Mesa del Parlament, Laura Borràs, ha causat novament un xoc entre Junts i ERC després de proposar el diputat Francesc de Dalmases (JxCat) com a suplent al Congrés de Poders Locals i Regionals del Consell d’Europa. Segons ha publicat l’ACN, Borràs va posar sobre la taula el nom del seu company de partit com si fos un acord consensuat entre els republicans, Junts i el president de la Generalitat Pere Aragonès, però l’Executiu ho ha desmentit.

De fet, el nomenament de Dalmases no apareixia en l’ordre del dia, sinó que Borràs va incloure’l en l’apartat reservat a “altres qüestions”. En la reunió de dimarts, els membres d’ERC de la Mesa van negar cap acord sobre la qüestió, de la qual la resta de grups tampoc sabien res.

Finalment, el tema ha quedat obert a l’espera que la majoria de la Mesa consensuï el candidat, i es reprendrà en les pròximes reunions. Aquest darrer xoc entre els socis de l’Executiu s’ha produït en la mateixa reunió en la qual la Mesa va debatre la reforma del reglament de la cambra per blindar Borràs. Una modificació que va rebutjar la majoria de la cambra i que salvaria la presidenta del Parlament de la suspensió si s’obre un judici oral pel suposat fraccionament de contractes que se l’imputa.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp

NOTÍCIES RELACIONADES

avui destaquem

Deixa un comentari

Notícies més llegides