Puigdemont presenta un recurs de súplica al Constitucional

L'expresident vol que es revoqui l'aval a les euroordres i que s'elevi la consulta al TJUE

Clara Ponsatí, Carles Puigdemont i Toni Comín, a Sardenya
Clara Ponsatí, Carles Puigdemont i Toni Comín, a Sardenya

L’expresident de la Generalitat, Carles Puigdemont, ha presentat un recurs de súplica contra la interlocutòria del Tribunal Constitucional que va avalar les euroordres contra ell i els exconsellers Clara Ponsatí, Toni Comín i Lluís Puig. Segons ha publicat El Periódico, demana revocar la resolució del passat 5 d’octubre, en la qual el Constitucional va rebutjar unànimement l’anterior recurs de súplica i la sol·licitud de mesures cautelars plantejada per Puigdemont, Comín, Ponsatí i Puig.

En l’escrit, l’advocat dels líders del procés, Gonzalo Boye, també demana al tribunal que declari “vulnerats” pel mateix Constitucional “els drets dels recurrents a la tutela judicial efectiva i a un procés amb totes les garanties, en les seves dimensions al·legades en el present recurs de súplica, en relació amb els altres drets substantius al·legats en el recurs d’empara”.

El recurs de súplica planteja, a més, la remissió d’una qüestió prejudicial a Tribunal de Justícia de la Unió Europea (TJUE) en cas de rebutjar la sol·licitud. Segons el mitjà citat, l’escrit argumenta que mantenir en vigor les euroordres és “palmàriament contrari al principi d’efectivitat del Dret de la Unió” i, per tant, considera “obligat el plantejament d’una qüestió prejudicial al Tribunal de Justícia de la UE”.

“Aquest recurs de súplica és el moment processal oportú per al plantejament d’una qüestió prejudicial sobre la compatibilitat del criteri utilitzat per la interlocutòria de 9 de setembre de 2020 per denegar les mesures cautelars sol·licitades amb el dret a la tutela judicial cautelar reconegut per l’article 47 de la Carta dels Drets Fonamentals, en relació amb el principi d’efectivitat del Dret de la Unió”, assenyala l’escrit, que també ha sol·licitat la celebració d’una vista oral en l’alt tribunal.

Facebook
Twitter
WhatsApp

avui destaquem

Deixa un comentari

Notícies més llegides

 

Desactiva tu adbloker en nuestra web para disfrutar el contenido

  1. Pulsa el icono del adblocker
  2. Selecciona “No actuar en páginas de este sitio web” (o similar). También puedes pulsar el botón “Activado para este sitio” o “Pausar adblocker”.
  3. Pulsa el botón refrescar de tu navegador para ver el contenido completo.