Marta Rovira: “Escriure determinades veritats farien mal a l’independentisme”

La secretària general d'ERC reconeix que "ara mateix no estem preparats per a tornar-ho a fer" en referència a l'octubre de 2017

Marta Rovira

Molt s’ha escrit sobre l’ocorregut a Catalunya en la tardor de 2017 i “moltes de les coses que s’han escrit”, diu Marta Rovira, “són tan contradictòries” que li porten a riure. Però, almenys de moment, ella declina prendre paper i bolígraf per a explicar la seva versió dels fets perquè “escriure determinades veritats farien mal a l’independentisme, restarien, i jo vull guanyar”, va reconèixer ahir la secretària general d’ERC en el Preguntes Freqüents de TV3.

Marta Rovira aposta per avançar i no quedar-se estancats en aquelles setmanes d’octubre, però va dir haver fet “autocrítica” de l’esdevingut abans i després del referèndum de l’1-O i va explicar que, en el seu moment, va demanar “ser fidels al mandat democràtic”, però que no van estar “a l’alçada”. I va afegir: “En 2017 estàvem preparats per a fer el referèndum, no hi havia una altra opció, però ara no ho estem per a tornar-lo a fer”.

La secretària general d’ERC va atendre a TV3 des de Suïssa, on es va instal·lar el març de 2018 per a no afrontar la causa que el Tribunal Suprem va cursar contra ella. Allà, va comentar, pot complir els seus “objectius personals i polítics” tot i la manca de llibertat de moviment: “Mai he sortit de Suïssa ni sortiré. M’exposo a una euroordre i a ser extradida. A més, no tinc immunitat perquè no soc europarlamentària”. I es resigna a no poder tornar a Catalunya de moment: “Ens toca aguantar l’exili i denunciar la repressió política”.

El conflicte polític català, considera Rovira, “ha de condicionar” també la negociació amb el Govern central de cara a l’aprovació dels Pressupostos Generals de l’Estat. “Som claus per a aprovar els pressupostos, no hi ha majoria alternativa, i hem d’aprofitar-ho”, va dir desafiadora.

No és suficient, entenen els republicans, haver aconseguit asseure al Govern de Pedro Sánchez a la taula “de negociació, que no de diàleg”. Els seus propòsits i línies vermelles són evidents: “Si no surt una solució política basada en un referèndum i en la fi de la repressió, ens aixecarem de la taula”. I de fet, reconeix que ja s’estan preparant per abandonar el diàleg si no aconsegueixen materialitzar les seves aspiracions: “Aixecar-nos de la taula és un dels reptes que tenim”.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp

NOTÍCIES RELACIONADES

avui destaquem

Deixa un comentari

Notícies més llegides