Sánchez creu “convenient” que Joan Carles I doni explicacions

El president espanyol assegura que la Fiscalia i l'Agència Tributària no han fet "cap exercici de favoritisme"

Pedro Sánchez amb Joan Carles I

El president del Govern central, Pedro Sánchez, considera que Joan Carles I hauria de donar explicacions sobre els diversos escàndols pels quals està sent investigat. En una entrevista a La Sexta, el líder de l’executiu espanyol ha afirmat que “al meu entendre, sí. Seria convenient que el rei Joan Carles digués, efectivament, quina és la seva opinió sobre tots aquests fets que són informacions pertorbadores“.

Sánchez ha assenyalat que les informacions sobre el rei emèrit “al final soscaven la confiança poble espanyol en les institucions”, i que “això és molt contraproduent fins i tot per les coses bones que va fer durant el seu regnat”. A principis d’octubre, es va conèixer que la Fiscalia del Tribunal Suprem està preparant l’arxivament de la investigació sobre la fortuna de Joan Carles I perquè, a parer seu, no és imputable.

Respecte a això, el president del Govern central ha assegurat que tant el ministeri públic com l’Agència Tributària han actuat amb el rei emèrit de la mateixa manera que ho haguessin fet amb un altre ciutadà. “No estem fent cap exercici de favoritisme. Tots els espanyols són tractats davant Agència Tributària, la Fiscalia i el Poder Judicial, si a la fi això ocorregués, de la mateixa manera”, ha remarcat.

Sánchez ha afirmat que no té cap informació sobre si Joan Carles I té pensat tornar a Espanya, i ha assenyalat que la decisió de marxar als Emirats Àrabs la va prendre el rei emèrit “amb la Casa Reial”. Al marge dels escàndols que esquitxen l’excap d’Estat, el president espanyol ha mostrat el seu suport al rei Felip VI destacant el seu “compromís de regeneració, transparència i exemplaritat”.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp

NOTÍCIES RELACIONADES

avui destaquem

Deixa un comentari

Notícies més llegides