Junts acusa ERC de “fer partidisme” per haver abonat part de les fiances al Tribunal de Comptes

El partit de Puigdemont critica que els republicans no han comptat amb ells "en cap moment"

Foto: Twitter @JuntsXCat

Nou focus de tensió entre ERC i Junts arran del conflicte amb el Tribunal de Comptes. Junts ha emès un comunicat en el qual destaca que «s’han presentat davant el Tribunal de Comptes avals per valor de 3.335.143 euros per a evitar embargaments als encausats». Es tracta d’una part dels 5,4 milions d’euros del total de les fiances, informa El Independiente. L’escrit del partit de Carles Puigdemont aprofundeix en els motius que han portat a ERC a avançar aquesta quantitat: “ERC ha presentat avals per a salvaguardar la responsabilitat solidària que recau sobre el conseller Raül Romeva i no ha presentat cap altre aval individualitzat”. No obstant això, apunta Europa Press que l’actuació dels republicans beneficiarà també Oriol Junqueras i Puigdemont.

Entén Junts que ERC ha tractat de portar la lluita partidista al litigi amb el Tribunal de Comptes -que afecta tots dos partits- ja que “en cap moment s’han posat en contacte amb el president Puigdemont per a cap gestió relacionada amb aquest tema”. I afegeix: «Junts no farà partidisme en temes de solidaritat antirepressiva». El comunicat explica així mateix que estan treballant en coordinació amb la Caixa de Solidaritat per a garantir els avals a tots els encausats “sense excepcions; això inclou als responsables del Govern entre 2011 i 2017”.

El comunicat arriba després que ERC hagi avalat les fiances que demana el Tribunal de Comptes als ex alts càrrecs del Govern de JxSí liderat per Carles Puigdemont, després que aquest organisme rebutgés el dijous els avals presentats per la Generalitat a través del Institut Català de Finances (ICF).

Facebook
Twitter
WhatsApp

NOTÍCIES RELACIONADES

avui destaquem

Deixa un comentari

Notícies més llegides

 

Desactiva tu adbloker en nuestra web para disfrutar el contenido

  1. Pulsa el icono del adblocker
  2. Selecciona “No actuar en páginas de este sitio web” (o similar). También puedes pulsar el botón “Activado para este sitio” o “Pausar adblocker”.
  3. Pulsa el botón refrescar de tu navegador para ver el contenido completo.