Demanen 6.000 euros a Vila i Puig per desobediència en el cas Sixena

Acaba la instrucció de la causa per no lliurar els béns del Museu de Lleida i la Fiscalia ja ha formulat les demandes

Lluís Puig i Santi Vila

La Fiscalia demana una pena de multa de 6.000 euros per als exconsellers de Cultura Santi Vila i Lluís Puig per delicte de desobediència al no lliurar les 44 peces del monestir de Vilanova de Sixena que hi havia al Museu de Lleida i que finalment es va endur la Guàrdia Civil el desembre de 2017 en ple 155.

Igualment, l’acusació particular de l’Ajuntament de Vilanova de Sixena demana 11 mesos de presó per a Vila i una multa de 162.000 euros. En el cas de Puig el consistori demana una multa de 99.000 euros i inhabilitació durant dos anys.

El lletrat Jorge Español ha informat que ha finalitzat la instrucció de la causa que portava el jutjat d’Instrucció número 3 d’Osca. Ara ha passat al jutjat penal 1 que celebrarà el judici d’aquí a uns mesos.

L’exconseller Vila ja va lliurar el passat mes de febrer les escriptures del seu pis de Figueres al jutjat d’instrucció número 3 d’Osca com a aval de la fiança de 216.000 euros que se li demanava pel litigi de Sixena.

(Visited 73 times, 1 visits today)

avui destaquem

Feu un comentari