Demanen 6.000 euros a Vila i Puig per desobediència en el cas Sixena

Acaba la instrucció de la causa per no lliurar els béns del Museu de Lleida i la Fiscalia ja ha formulat les demandes

Lluís Puig i Santi Vila

La Fiscalia demana una pena de multa de 6.000 euros per als exconsellers de Cultura Santi Vila i Lluís Puig per delicte de desobediència al no lliurar les 44 peces del monestir de Vilanova de Sixena que hi havia al Museu de Lleida i que finalment es va endur la Guàrdia Civil el desembre de 2017 en ple 155.

Igualment, l’acusació particular de l’Ajuntament de Vilanova de Sixena demana 11 mesos de presó per a Vila i una multa de 162.000 euros. En el cas de Puig el consistori demana una multa de 99.000 euros i inhabilitació durant dos anys.

El lletrat Jorge Español ha informat que ha finalitzat la instrucció de la causa que portava el jutjat d’Instrucció número 3 d’Osca. Ara ha passat al jutjat penal 1 que celebrarà el judici d’aquí a uns mesos.

L’exconseller Vila ja va lliurar el passat mes de febrer les escriptures del seu pis de Figueres al jutjat d’instrucció número 3 d’Osca com a aval de la fiança de 216.000 euros que se li demanava pel litigi de Sixena.

Facebook
Twitter
WhatsApp

avui destaquem

Deixa un comentari

Notícies més llegides

 

Desactiva tu adbloker en nuestra web para disfrutar el contenido

  1. Pulsa el icono del adblocker
  2. Selecciona “No actuar en páginas de este sitio web” (o similar). También puedes pulsar el botón “Activado para este sitio” o “Pausar adblocker”.
  3. Pulsa el botón refrescar de tu navegador para ver el contenido completo.