Sánchez anuncia un bo d’habitatge de 250 euros al mes pels joves de 18 a 35 anys

El Govern central pretén avançar l'edat d'emancipació amb una mesura similar a l'aplicada el 2007 per Zapatero

El president del Govern central, Pedro Sánchez
El president del Govern central, Pedro Sánchez

El president del Govern d’Espanya, Pedro Sánchez, ha anunciat aquest dimarts la creació d’un bo d’habitatge destinat a joves d’entre 18 i 35 anys que tinguin rendes anuals inferiors a 23.725 euros. Es tractarà d’una ajuda de 250 euros al mes que cobrirà part de les despeses del lloguer per tal que els joves puguin emancipar-se abans, una mesura inclosa en la nova Llei d’Habitatge acordada pel PSOE i Unidas Podemos.

Sánchez ha explicat que l’ajuda estarà disponible durant els dos pròxims anys i que, en el cas de les persones amb més dificultats, aquest bo podria cobrir fins al 40% del preu del lloguer. El president espanyol ha assenyalat que els joves “són els més vulnerables” per la “precarietat”, i ha explicat que l’objectiu de l’Executiu central és avançar l’edat d’emancipació a Espanya, la qual, segons Eurostat, és de 29,5 anys davant dels 26,2 de mitjana europea.

“Destinarem una política pública a reduir l’edat d’emancipació tan insuportablement alta en el nostre país perquè els joves puguin accedir a un habitatge en lloguer digne amb el suport i l’ajuda de l’Administració General de l’Estat”, ha explicat Sánchez sobre el bo, una mesura molt similar a la Renda Bàsica d’Emancipació que el 2007 va aprovar el Govern de José Luis Rodríguez Zapatero.

Com Sánchez, Zapatero va justificar la mesura fent referència a la necessitat d’avançar l’edat d’emancipació per apropar-se a la mitjana europea, i l’anomenat “xec habitatge” va incloure ajudes de 210 euros al mes perquè els joves d’entre 22 i 30 anys, amb ingressos anuals d’un màxim de 22.000 euros, poguessin pagar el lloguer.

A diferència de la mesura del Govern de Sánchez, que encara no ha revelat els detalls del bo, el “xec” de Zapatero incloïa un préstec de 600 euros per pagar la fiança de l’habitatge i un aval de sis mesos, i va durar quatre anys, el doble del que ha anunciat l’actual president. En total, la Renda Bàsica d’Emancipació de Zapatero va suposar una despesa de 400 milions d’euros i va beneficiar més de 300.000 joves de 22 a 30 anys.

(Visited 203 times, 1 visits today)

avui destaquem

Feu un comentari