Mossos i policies locals protestaran al carrer per la “crisi” de la seguretat pública

Els sindicats policials de Catalunya convoquen una manifestació unitària el 23 d'octubre

Un agent dels Mossos d'Esquadra

Foto: @mossos

Els sindicats dels Mossos d’Esquadra -SAP-FEPOL, USPAC-USCOP, SPC, SME, CAT-ME, Seimei-FEPOL, SICME, AFITCME I SEI- juntament amb l’associació professional APME i les organitzacions sindicals de la Guàrdia Urbana i la resta de policies locals -SICPOL, SFP-FEPOL, SAPPL i SAPOL- han emès un comunicat conjunt denunciant que han “arribat al límit” i han convocat una manifestació per exigir solucions “a l’actual situació que afecta directament al servei de seguretat pública”.

“Totes les organitzacions coincidim que ja fa massa temps que els cossos policials a Catalunya hem arribat al límit i per tant, és necessari revertir una situació del tot insostenible”, han assenyalat en el comunicat, en el qual han informat també d’una convocatòria el pròxim 23 d’octubre a les 18:30 hores, amb recorregut des del Parlament de Catalunya fins a la Plaça Sant Jaume de Barcelona.

Els diversos cossos policials consideren que “no podem permetre que es segueixi menyspreant la seguretat pública, així com tampoc a les persones que desenvolupen” aquest servei, i han convidat “la societat civil” a unir-se a la mobilització donada la “gravetat de la situació”.

D’altra banda, han anunciat que el pròxim dijous 7 d’octubre al matí es reuniran amb els grups parlamentaris d’ERC i JxCat per traslladar-los “l’estat d’ànim” del personal de la policia, i també han sol·licitat reunions al conseller d’Interior, Joan Ignasi Elena, i al president de la Generalitat, Pere Aragonès. Els cossos policials han denunciat “la instrumentalització constant” de la qual són objecte, i han reclamat al Govern “trobar una sortida consensuada en benefici del servei de seguretat pública”.

Facebook
Twitter
WhatsApp

avui destaquem

Deixa un comentari

NOTES ESPECIALS

Notícies més llegides

 

Desactiva tu adbloker en nuestra web para disfrutar el contenido

  1. Pulsa el icono del adblocker
  2. Selecciona “No actuar en páginas de este sitio web” (o similar). También puedes pulsar el botón “Activado para este sitio” o “Pausar adblocker”.
  3. Pulsa el botón refrescar de tu navegador para ver el contenido completo.