Llarena recorda al tribunal de Sàsser que les euroordres contra Ponsatí i Comín estan vigents

En la seva arribada a Sardenya, els exconsellers han estat identificats per la policia però no detinguts

Comín, Puigdemont i Ponsatí al Parlament Europeu
Puigdemont, Ponsatí i Comín al Parlament Europeu

El jutge del Tribunal Suprem, Pablo Llarena, ha recordat a la Cort d’Apel·lació de Sàsser que les ordres de detenció i entrega (OEDE) contra els exconsellers Clara Ponsatí i Toni Comín segueixen vigents, reclamant així la seva extradició.

En una providència emesa aquest dilluns, Llarena indica que ha conegut “a través dels mitjans de comunicació” que Ponsatí i Comín han anat a Sardenya “amb ocasió de l’acte judicial per al qual estava citat Carles Puigdemont“, i que no han estat detinguts tot i la vigència de les euroordres.

De fet, segons Europa Press, la policia italiana va identificar Comín en arribar a l’aeroport -sense efectuar cap detenció-, però no tenien constància de l’arribada de Ponsatí. L’exconsellera, segons ha publicat El Món, ha estat identificada aquesta matinada quan ja estava a l’hotel.

El tribunal de Sàsser, doncs, haurà de pronunciar-se sobre el cas de Puigdemont i també respondre les peticions de Llarena que afecten Ponsatí i Comín.

(Visited 48 times, 1 visits today)
Facebook
Twitter
WhatsApp

avui destaquem

Feu un comentari