Junqueras creu que posar data a un referèndum “ens allunya de la independència”

El líder d'ERC aposta per la taula de diàleg i rebutja la via unilateral per manca de "caràcter democràtic"

El líder d'ERC, Oriol Junqueras

El líder d’ERC, Oriol Junqueras, ha rebutjat aquest dijous posar data a un referèndum d’autodeterminació com ha proposat la CUP, perquè considera que “ens allunya de la independència”. En una entrevista a Catalunya Ràdio, Junqueras ha explicat que és necessari l’aval de la comunitat internacional i que establir una data no ajuda.

Una data ens allunyaria del reconeixement internacional“, ha assegurat el republicà, que ha afegit que la millor forma de guanyar-se aquesta confiança és “democràcia i més democràcia”. Pel líder d’ERC, cal apostar per la negociació entre els governs català i espanyol i “intentar liderar” la taula de diàleg.

“Encara que la mesa no serveixi per res” -ha argumentat Junqueras- “ens convé ser-hi perquè guanyem reconeixement internacional”. I ha advertit: “Aixecar-nos de la taula de negociació ens allunya de la independència. Que s’aixequin els altres“.

Preguntat per la via unilateral que va proposar l’expresident Carles Puigdemont en cas de no aconseguir pactar un referèndum, el líder d’ERC ha insinuat que és una estratègia antidemocràtica i s’ha mostrat partidari “de totes les solucions de caràcter democràtic” que els donin reconeixement internacional.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp

NOTÍCIES RELACIONADES

avui destaquem

Deixa un comentari

Notícies més llegides

 

Desactiva tu adbloker en nuestra web para disfrutar el contenido

  1. Pulsa el icono del adblocker
  2. Selecciona “No actuar en páginas de este sitio web” (o similar). También puedes pulsar el botón “Activado para este sitio” o “Pausar adblocker”.
  3. Pulsa el botón refrescar de tu navegador para ver el contenido completo.