La CCMA ha pagat 26’2 milions a Minoria Absoluta pels encàrrecs que li ha fet entre 2016 i 2020

Les altres productores que més diners han cobrat en aquest període són Mediapro (19,2 milions), Brutal Media (10,1 milions) i Nova Veranda 2010 (9,8 milions)

Cartell promocional del programa 'Està passant' que Minoria Absoluta realitza per TV3 de dilluns a divendres

La Corporació Catalana de Mitjans Audiovisuals (CCMA) va destinar 157,4 milions d’euros a programes realitzats per productores externes entre els anys 2016 i 2020. La que més s’ha beneficiat d’aquests contractes és Minoria Absoluta, propietat de Toni Soler, que ha rebut 26,2 milions d’euros durant aquests quatre anys. Això representa que un de cada sis euros dedicats per la CCMA a la realització externa de programes ha anat a parar a aquesta productora. La següent empresa en aquesta classificació és Mediapro, de Jaume Roures i Tatxo Benet, que ha ingressat 19,2 milions per les seves produccions pels mitjans públics de la Generalitat. Entre Minoria Absoluta i Mediapro es van quedar amb quasi el 30% dels diners que la CCMA ha dedicat a producció externa.

El tercer lloc l’ocupa Brutal Media, que va rebre 10,1 milions d’euros i a continuació venen Nova Veranda 2010 (9,8 milions), el grup Banijay (9,2 milions), El Terrat de Produccions (6,9 milions), el grup Lavínia (6,5 milions), el grup Filmax (5,8 milions), Triacom Audiovisual (5,4 milions), Alguna Pregunta (5,2 milions), La Manchester Radiofònica (4,9 milions), De Lorenzo Producciones e Inversiones (4,2 milions) i SOM (2,5 milions). Aquestes dades formen part de l’informe “L’iceberg i la punta” que la patronal Productors Audiovisuals de Catalunya (PAC) va presentar a la Comissió de Control de la CCMA al Parlament en les compareixences que s’hi estan fent per preparar la renovació d’aquest organisme i del Consell de l’Audiovisual de Catalunya (CAC). Les dades les ha subministrat la pròpia CCMA a la patronal de les productores. La diputada de Ciutadans Anna Grau es va queixar en una intervenció en aquesta comissió que en el document que es va fer arribar als grups parlamentaris no hi havia els quadres amb les dades que es comenten en aquest article i que sí que apareixen en l’informe penjat al portal de l’Observatori de la Producció Audiovisual de la Universitat Pompeu Fabra.

La principal font d’ingressos de Minoria Absoluta procedeix de la producció de Polònia. Cada any ingressa uns 3 milions d’euros per realitzar-lo. A més, n’ingressa anualment 1,7 milions per Està passant.  Per Crakòvia en va rebre 2,5 milions sumant els ingressos dels dos anys que va estar en antena.

Mediapro ha rebut molts diners per les produccions pròpies, com els 2,7 milions per Tarda Oberta o els 2,6 milions per Nit i Dia però també per l’absorció d’altres productores com El Terrat de Produccions (reconvertida en El Terrat de Gestiones XXI) o Triacom Audiovisual. Així, s’ha fet amb el negoci de L’última nit del karaoke (2,1 milions), FAQS (1,5 milions anuals) i La nit dels Òscars (1,9 milions).

Brutal Media ha obtingut els seus principals ingressos per contractes amb la CCMA gràcies a la producció de sèries i programes com Les del hoquei, Merlí o El Foraster, mentre que Nova Veranda 2010 produeix, entre d’altres, Persona infiltrada, i el grup Banijay va absorbir les produccions de Gestmusic Endemol, Diagonal Televisió i Magnolia TV España, responsable de Joc de Cartes.

El web de la transparència de la CCMA només ha donat a conèixer, de moment, el cost d’un dels programes més cars encarregats a productores externes per la temporada 2021-2022. És Planta baixa, que costarà 3,3 milions d’euros. Els ingressos de Minoria Absoluta per la nova temporada de Polònia i Està passant o els de Mediapro per FAQS encara no s’han fet públics.

Facebook
Twitter
WhatsApp

avui destaquem

Deixa un comentari

Notícies més llegides

 

Desactiva tu adbloker en nuestra web para disfrutar el contenido

  1. Pulsa el icono del adblocker
  2. Selecciona “No actuar en páginas de este sitio web” (o similar). También puedes pulsar el botón “Activado para este sitio” o “Pausar adblocker”.
  3. Pulsa el botón refrescar de tu navegador para ver el contenido completo.