Un greu error

La setmana passada va ser detingut unes hores a l’aeroport de l’Alguer Carles Puigdemont. L’eurodiputat va anar a l’illa de Sardenya per participar en les jornades folklòriques que any rere any organitza Adifolk, amb una important presència de cultura tradicional catalana, com diables, bastoners, castells o sardanes, entre d’altres activitats.

Les alarmes van saltar a la policia italiana. En els seus arxius constava una euro-orde de cerca i captura. Per això, el van deixar als calabossos de l’aeroport fins que va ser portat davant d’un jutge, que el va deixar lliure després que els advocats del polític fessin saber que, per ara, té immunitat parlamentària. Malgrat això, el magistrat italià va decidir que torni a comparèixer el proper 4 d’octubre.

La detenció de Puigdemont va provocar una ràpida reacció dels seus companys de Junts per Catalunya (i també, una mica, d’ERC). Una corrua de dirigents es van apressar a agafar un avió i anar a l’Alguer a passar el cap de setmana deixant desateses les seves responsabilitats institucionals. Uns pocs van decidir manifestar-se davant del consolat italià a Barcelona exigint que el govern d’aquest país decretés la seva llibertat, oblidant la separació de poders que existeix en tota democràcia. Fins i tot Pilar Rahola va protagonitzar el clip del dia cantant sense afinar massa la partisana Bella Ciao, que tan de moda ha posat una sèrie de televisió.

D’altres polítics, com el president i el vicepresident de la Generalitat, Pere Aragonès i Jordi Puigneró, no van ser a temps d’agafar un avió i van haver de fer 14 hores de vaixell. Tan Aragonès com Puigneró van estar més temps navegant que no pas a l’illa de Sardenya. Però ningú podia faltar a la foto al costat de Puigdemont.

Fet i debatut, si la policia italiana no l’hagués retingut durant 16 hores, la visita de Puigdemont no hauria tingut cap repercussió ni política ni mediàtica. Potser 20 segons a TV3 i poc més. En canvi, va servir perquè es blasmés la taula de diàleg i Puigdemont tornés a ser un dels protagonistes polítics. Aquesta detenció ha estat un greu error.

(Visited 122 times, 1 visits today)
Facebook
Twitter
WhatsApp

AVUI DESTAQUEM

Feu un comentari