Borràs veu “impossible” un altre referèndum aquesta legislatura

La presidenta del Parlament descarta un altre 1-O adduint que l'Estat l'impediria i troba que tampoc és "factible" una votació acordada

Laura Borràs
Laura Borràs

Laura Borràs, la presidenta del Parlament de Catalunya, pràcticament ha descartat que aquesta legislatura es pugui celebrar un altre referèndum sobre la independència de Catalunya com el que es preveu que la CUP plantegi aquest dimarts en una proposta de resolució.

Borras, en una entrevista concedida a El Matí de Catalunya Ràdio, ha conclòs que “em sembla impossible” un referèndum acordat i que “un nou referèndum unilateral crec que no és factible”, adduint que “[els poders de l’Estat] prendrien les mesures perquè no passés el que vam aconseguir l’1-O”.

La presidenta de la cambra catalana, en una resposta anterior, havia indicat que “plantejar un altre 1-O en el context en el qual estem, amb l’Estat que tenim al davant, no sé si és gaire viable”.

Borràs considera que és vigent “el mandat de l’1-O”, i que “només pot ser substituït” per “una altra proposta” com un referèndum vinculant, acordat i amb supervisió internacional. “Em costa d’imaginar com es pot millorar en aquest sentit l’1-O. Més urnes? Més votants?”, ha manifestat.

Per a la presidenta del Parlament l’1-O és “un tresor” i “una victòria democràtica de tot el poble de Catalunya” que “potser no estem valorant prou entre tots”. “L’Estat sí que el valora”, ha afegit basant-se en “el nivell de repressió”.

D’altra banda, Borràs no ha avançat què votarà Junts a la proposta de la CUP sobre la celebració d’un referèndum aquesta legislatura: “Ho discutirem, encara no hem tingut la reunió de grup”.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp

NOTÍCIES RELACIONADES

avui destaquem

Deixa un comentari

Notícies més llegides