Batlle vincula els aldarulls amb comportaments de Torra i Borràs

El tinent d'alcaldia responsable de seguretat de Barcelona recorda que l'expresident català "va tallar una artèria del país" i la presidenta del Parlament va visitar Pablo Hasél a la presó

Albert Batlle, el cinquè tinent d'alcaldia de Barcelona
Albert Batlle, el cinquè tinent d'alcaldia de Barcelona

Albert Batlle, el cinquè tinent d’alcaldia de Barcelona i responsable de prevenció i seguretat del govern municipal d’Ada Colau, ha relacionat la proliferació d’actes incívics i aldarulls als carrers amb el comportament de destacades figures de Junts com l’expresident de la Generalitat Quim Torra i l’actual presidenta del Parlament de Catalunya, Laura Borràs.

En una entrevista concedida aquest dilluns al programa Aquí Cuní (Cadena SER), Batlle ha assenyalat que quan “el senyor president de la Generalitat, un dia a les 12 del migdia, deixa el seu despatx, es posa unes vambes i se’n va a tallar la principal artèria del país, doncs tenim un problema”, en referència a la participació de Torra a les marxes convocades per l’ANC i Òmnium Cultural l’octubre del 2019, quan també s’estaven produint aldarulls als carrers.

Així mateix, Batlle s’ha referit a Borràs quan ha afegit que “la presidenta del Parlament, mentre estan cremant la comissaria de Mossos de Vic, se’n va a veure al senyor [Pablo] Hasél a la presó de Lleida”. “Això no és gratis, no passa gratis: dones una imatge que després pot tenir les derivades que té“, ha valorat abans de matisar que “l’equació potser no és exacta, però s’hi aproxima”.

El tinent d’alcaldia ha fet aquestes declaracions després que la diputada i presidenta del grup de Junts a l’Ajuntament de Barcelona, Elsa Artadi, assenyalés Colau com “la màxima responsable de seguretat a la ciutat” -malgrat que les competències sobre la seguretat ciutadana i l’ordre públic són del govern de la Generalitat-, i també atribuís al govern municipal un “efecte crida”.

Queixa de Sapol
Per la seva part, el sindicat majoritari a la Guàrdia Urbana de Barcelona, Sapol, ha lamentat la dotació d’efectius del dispositiu anti-botellot desplegat pels Mossos d’Esquadra una de les nits durant les festes de la Mercè.

“El segon dia el problema va ser que el dispositiu de Mossos, en principi, va ser molt justet de personal. Això és el que va limitar la seva activitat”, ha explicat el portaveu de Sapol, Jordi Rodriguez Lima, que ha especificat que l’atac sobre una comissaria de Mossos va deixar la Urbana sense el suport de la policia catalana aquell dia a la zona de l’avinguda de la Reina Maria Cristina.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp

NOTÍCIES RELACIONADES

avui destaquem

Deixa un comentari

Notícies més llegides