Com creu Puigdemont que s’ha de celebrar el seu alliberament a Sardenya?

Amb vehemència. Així ho demana el comunicat emès pel Consell per la República Catalana que presideix en el qual desconvocava la manifestació anunciada per diumenge a Barcelona per protestar per la seva detenció. “Encoratgem a tothom a celebrar amb vehemència l’èxit assolit a l’Alguer, així com a reivindicar la independència, aquest 1-O”, va escriure el redactor d’aquest text. Potser el va redactar Toni Comín, el vicepresident d’aquest Consell? El propi Puigdemont?

La paraula ‘vehemència’ té molts sinònims, que recull l’Institut d’Estudis Catalans (IEC) al seu Diccionari. Puigdemont animaria els seus seguidors, doncs, a celebrar aquest “èxit” amb “apassionament”, “ardor”, “arravatament”, “bogeria”, “ceguesa”, “deliri”, “encegament”, “excitació”, “fanatisme”, “fervor”, “flama”, “foc”, “fogositat”, “follia”, “frenesí”, “furor”, “idolatria”, “impetuositat”, “passió” i “violència”, entre d’altres.

Sobta que l’IEC no reculli “rauxa” entre tantes opcions. N’hi ha unes quantes que encaixen perfectament amb el fenomen Puigdemont. Esperem que l’accepció de “violència” no sigui la triada pels que optin per la vehemència en la celebració. El d’“idolatria” sembla força apropiat.

Facebook
Twitter
WhatsApp

NOTÍCIES RELACIONADES

avui destaquem

Deixa un comentari

Notícies més llegides

 

Desactiva tu adbloker en nuestra web para disfrutar el contenido

  1. Pulsa el icono del adblocker
  2. Selecciona “No actuar en páginas de este sitio web” (o similar). También puedes pulsar el botón “Activado para este sitio” o “Pausar adblocker”.
  3. Pulsa el botón refrescar de tu navegador para ver el contenido completo.