Com creu Puigdemont que s’ha de celebrar el seu alliberament a Sardenya?

Amb vehemència. Així ho demana el comunicat emès pel Consell per la República Catalana que presideix en el qual desconvocava la manifestació anunciada per diumenge a Barcelona per protestar per la seva detenció. “Encoratgem a tothom a celebrar amb vehemència l’èxit assolit a l’Alguer, així com a reivindicar la independència, aquest 1-O”, va escriure el redactor d’aquest text. Potser el va redactar Toni Comín, el vicepresident d’aquest Consell? El propi Puigdemont?

La paraula ‘vehemència’ té molts sinònims, que recull l’Institut d’Estudis Catalans (IEC) al seu Diccionari. Puigdemont animaria els seus seguidors, doncs, a celebrar aquest “èxit” amb “apassionament”, “ardor”, “arravatament”, “bogeria”, “ceguesa”, “deliri”, “encegament”, “excitació”, “fanatisme”, “fervor”, “flama”, “foc”, “fogositat”, “follia”, “frenesí”, “furor”, “idolatria”, “impetuositat”, “passió” i “violència”, entre d’altres.

Sobta que l’IEC no reculli “rauxa” entre tantes opcions. N’hi ha unes quantes que encaixen perfectament amb el fenomen Puigdemont. Esperem que l’accepció de “violència” no sigui la triada pels que optin per la vehemència en la celebració. El d’“idolatria” sembla força apropiat.

(Visited 325 times, 1 visits today)

avui destaquem

Feu un comentari