Junts aposta per la unitat de l’independentisme de cara als pressupostos estatals

Sànchez defensa la coalició de Govern, però admet que aspiren a ser la primera força municipal el 2023

El secretari general de Junts, Jordi Sànchez

Foto: @JuntsXCat

Junts per Catalunya (JxCat) ha rebaixat les desavinences amb ERC després que el president de la Generalitat, Pere Aragonès, rebutgés els noms que el partit postconvergent va proposar per assistir a la reunió de la taula de diàleg. Durant el primer Consell Nacional de Junts, el secretari general, Jordi Sànchez, ha assegurat que “no aconseguiran que la unitat del 52% quedi trencada”, i que “JxCat mai qüestionarà la legitimitat del president Aragonès per les decisions que ha pres”.

Sànchez s’ha posat a disposició del cap de l’Executiu català per tornar a “teixir la unitat” amb els membres de Junts, i ha proposat començar amb “una acció coordinada en el Congrés dels Diputats” de cara a la negociació dels Pressupostos Generals de l’Estat (PGE). En aquest sentit, el secretari general de JxCat ha convidat la resta de formacions independentistes a “anar junts per tal d’encarar una acció al Congrés que sigui el màxim d’eficaç per aconseguir les millors condicions per l’exercici pressupostari del 2022”.

Tot i que Sànchez no ha volgut posar, de moment, cap línia vermella en la negociació dels PGE, ha advertit en nom del seu partit que “no regalarem el vot a canvi de res”, i ha indicat que “haurà de concretar-se un compromís que modifiqui determinades posicions que el Govern de l’Estat ha tingut”. Junts, però, no té cap conversa oberta amb l’Executiu espanyol en matèria de pressupostos, i ha reconegut que veu “enormement complicat” arribar a cap acord amb el Govern central.

Respecte a la taula de diàleg, Sànchez ha assegurat que “la presència de JxCat incomodava el Govern espanyol, perquè som els del president Puigdemont i el president Puigdemont molesta, per definició, a qualsevol organisme de l’Estat, i per això ens ha vetat”. El secretari general de Junts ha remarcat que les reticències venien de la Moncloa “perquè la nostra veu seria la de la no renúncia” a l’amnistia i l’autodeterminació, i ha afirmat que no canviaran la proposta de noms.

PRIMERA FORÇA MUNICIPAL EL 2023
En el primer Consell Nacional també s’ha donat el tret de sortida de la campanya per a les eleccions municipals del 2023, en les quals Junts aspira a ser la primera força de Catalunya. Ho ha afirmat Sànchez, que ha explicat que “aspirem a molt, ho volem tot, i treballarem incansablement per fer possible que JxCat sigui la primera formació municipalista”.

El secretari general del partit ha obert les portes a tothom qui vulgui unir-se al projecte de cara a les municipals del 2023, i ha reiterat el seu compromís a “consolidar de manera definitiva Junts per Catalunya com el primer partit”. En aquest sentit, en la seva intervenció, l’alcaldessa de Vic i presidenta del Consell Nacional, Anna Erra, ha indicat que “totes les votacions han sigut aprovades amb més d’un 90%” a favor, tractant de mostrar així la “consolidació” de Junts.

Facebook
Twitter
WhatsApp

avui destaquem

Deixa un comentari

Notícies més llegides

 

Desactiva tu adbloker en nuestra web para disfrutar el contenido

  1. Pulsa el icono del adblocker
  2. Selecciona “No actuar en páginas de este sitio web” (o similar). También puedes pulsar el botón “Activado para este sitio” o “Pausar adblocker”.
  3. Pulsa el botón refrescar de tu navegador para ver el contenido completo.