El “rei dels porcs” es dedica ara a les energies renovables i subleva moltes comarques de Catalunya

Projecta tres línies d’alta tensió des de l’Aragó que trinxaran el paisatge

Pancarta contra les línies d'alta tensió

Forestalia s’ha convertit en una de les empreses espanyoles més puixants en el sector de les energies renovables. El seu fundador i president és l’empresari aragonès Fernando Samper, que ha fet la seva fortuna en el negoci dels porcs i dels escorxadors, al capdavant del Grupo Jorge. Aquesta indústria càrnia té una important presència a la comarca d’Osona, i el seu escorxador Le Porc Gourmet de Santa Eugènia de Berga va ser el focus de la sonada lluita sindical contra els “falsos autònoms”.

Molt ben connectat amb el PP, Fernando Samper va ser el gran i sorprenent guanyador de les subhastes d’energies renovables fetes, els anys 2016 i 2017, pel Govern de Mariano Rajoy. En l’actualitat, Forestalia assegura que té projectes en cartera per 6 Gw, i s’aprofita que hi ha moltes zones rurals de l’Aragó que estan abandonades per plantar-hi generadors eòlics i instal·lar-hi camps solars.

En funció de la seva previsió de convertir l’Aragó en una gran plataforma de producció d’energies renovables, Fernando Samper ha llançat l’operació Sputnik, que consisteix a construir tres línies de molt alta tensió per vendre a Catalunya l’electricitat produïda a l’Aragó. El 29 de juliol passat va sortir a informació pública el traçat de la primera d’aquestes línies, de 400 kV, que anirà fins a la subestació de Begues. Les altres dues passaran per la Catalunya central (fins a la subestació de Rubí) i pel Pirineu (fins a la subestació d’Isona).

Les protestes i les mobilitzacions ja han començat als municipis afectats. Els ajuntaments de les comarques meridionals han fet un front comú contra la línia de molt alta tensió que trinxarà aquest territori i al Pallars Jussà s’ha organitzat una manifestació pel pròxim 9 d’octubre.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp

NOTÍCIES RELACIONADES

avui destaquem

Deixa un comentari

Notícies més llegides