Vicent Sanchis, acorralat al Parlament per l’informe del CAC sobre els documentals independentistes de TV3

La presidenta de la CCMA creu que l’acord del Consell de l’Audiovisual de Catalunya que demana més equilibri ideològic a TV3 “erosiona el prestigi de les institucions públiques”

El director de TV3, Vicent Sanchis, a la comissió de control de la CCMA al Parlament, aquest 17 de setembre

El director de TV3, Vicent Sanchis, i la presidenta de la Corporació Catalana de Mitjans Audiovisuals (CCMA), Núria Llorach, han hagut de fer front aquest matí, al Parlament, a les crítiques conseqüents a l’acord del Consell de l’Audiovisual de Catalunya (CAC) conegut ahir que acusa la televisió pública de la Generalitat de no respectar la diversitat d’opcions ideològiques amb els documentals que emet. La diputada socialista Beatriz Silva els ha preguntat a tots dos què pensen fer davant la contundència d’aquest acord i ha volgut saber com pensa dur a terme Sanchis l’exigència del CAC que corregeixi “amb la major diligència possible, la situació de desequilibri generada, mitjançant la producció pròpia, la coproducció o la compra de drets d’emissió de documentals o reportatges, per tal de donar compliment a les obligacions inherents al servei públic i les previstes en el Llibre d’estil, en relació amb el pluralisme polític i la diversitat d’opcions de la societat catalana”.

Vicent Sanchis ha dit que espera rebre documentals de signe contrari als que ha emès favorables a l’independentisme per veure si tenen la qualitat i el format adequat per emetre’ls. Ha reconegut, per tant, que no ha fet cap esforç per buscar aquest tipus de documentals quan, per contra, TV3 sí que n’ha encarregat molts a diverses productores perquè defensessin les tesis processistes i independentistes. Beatriz Silva li ha demanat que s’espavilés a buscar una productora que fes una sèrie de 8 documentals com els que va produir Mediapro criticant el judici del Tribunal Suprem als líders independentistes i que estiguin centrats en explicar el patiment de la gent que va viure amb angoixa el període en que es va proclamar la independència de Catalunya de forma unilateral.

Al seu torn, la presidenta de la CCMA ha carregat contra l’acord de CAC, tot i que ha reconegut que no se l’havia llegit acuradament. Sí que s’havia llegit sencer el vot particular del president del CAC, Roger Loppacher, de JxCat com Núria Llorach, i l’ha utilitzat per dir que l’acord és “inaudit” i “contrari a la independència i autonomia dels mitjans de comunicació”. A més, ha assenyalat que “s’aparta i distorsiona intencionadament l’informe tècnic de l’Àrea de Continguts del CAC per acabar en percepcions ideològiques que no se sustenten tècnicament”. “Hauríem d’intentar no erosionar el prestigi de les institucions públiques d’aquest país”, ha acabat dient.

La consellera del CAC Carme Figueras ha replicat aquestes afirmacions de Llorach i Loppacher dient que no és cert que els consellers no puguin apartar-se dels informes tècnics d’aquest organisme. “Tots els informes sobre continguts són facultatius i no vinculants. Són material de suport perquè els membres del CAC es poden formar la seva opinió i prendre les decisions. L’òrgan de decisió del CAC és el Ple i per això els consellers i conselleres són elegits pel Parlament per la seva capacitat i Núria Llorach, que ha estat vuit anys consellera del CAC, ho hauria de saber”.

(Visited 814 times, 1 visits today)

avui destaquem

Feu un comentari