Qui és la nova directora del centre de trucades del 112?

Irene Fornós Curto

L’exdiputada d’ERC i excoordinadora de l’Assemblea Nacional Catalana a les Terres de l’Ebre, Irene Fornós Curto. Tal com ha publicat el Diari Oficial de la Generalitat (DOGC) aquest dijous, la republicana ha estat nomenada nova directora del Centre d’Atenció i Gestió de Trucades d’Urgència 112 Catalunya, a proposta del conseller d’Interior, Joan Ignasi Elena.

Per aquest càrrec, prenent com a referència el sou del seu antecessor, Joan Delort, Fornós cobrarà 87.456 euros anuals. El seu nomenament arriba menys d’un any després que deixés el seu escó com a diputada d’ERC al Parlament, amb la fi de l’anterior legislatura, i, de fet, des que va marxar de la seva feina al departament comercial i d’atenció de Montepio Conductors de Tortosa -una entitat mutualista de previsió social sense afany de lucre- el passat 2017, després de 12 anys treballant-hi, aquest serà el seu segon càrrec públic.

Abans que fos elegida diputada en les eleccions del 21 de desembre del 2017 amb la candidatura d’ERC-Catalunya Sí, Fornós ha estat implicada en diversos moviments ecologistes en defensa de les Terres de l’Ebre i contra les centrals nuclears. També va ser coordinadora del projecte ‘Casa Nostra, Casa Vostra’, a favor de l’acollida de refugiats, i del 2013 al 2015 coordinadora de l’ANC a les Terres de l’Ebre. En la nota de premsa sobre el seu nomenament, el Govern explica que Fornós “té estudis de Dret per la Universitat de Barcelona”, però el web d’ERC matisa que “va començar els estudis”, de manera que no queda clar que els hagi acabat.

Al Parlament de Catalunya, on va estar com a diputada republicana del 17 de gener del 2018 al 21 de desembre del 2020, ha estat portaveu del grup parlamentari d’ERC, portaveu de la Comissió d’Agricultura, secretària de la Comissió de Justícia i membre d’altres comissions com la d’Acció Exterior i la del Projecte Castor. Actualment, a més de ser la nova directora del centre de trucades del 112, és membre d’Òmnium Cultural i membre de ple dret de l’ANC.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp

NOTÍCIES RELACIONADES

avui destaquem

Deixa un comentari

Notícies més llegides