Pedro Sánchez rebutja els terminis sobre el diàleg

La vigília de la represa de la taula, el president del govern manifesta que les discrepàncies ERC-Junts avancen que les converses s'allargaran

El president del govern espanyol, Pedro Sánchez
El president del govern espanyol, Pedro Sánchez

El president del govern espanyol, Pedro Sánchez, preveu que “el diàleg serà llarg” amb el govern català, i ha assenyalat que aquesta previsió l’avalen les discrepàncies entre ERC i Junts.

De fet, ha rebutjat els dos anys de termini acordats per ERC amb la CUP sobre la taula de diàleg quan ha manifestat, aquest dimarts, que “per evitar frustracions” és millor no establir terminis, ja que calcula que “el que ha passat en deu anys no ho resoldrem en dos anys, ni en tres, ni en quatre“.

Sobre el contingut de les converses entre el govern central i el de la Generalitat, que es reprenen aquest dimecres, Sánchez ha rebutjat com “una imposició” que l’autodeterminació i l’amnistia, l’objectiu reiterat pel president català, Pere Aragonès, siguin l’única possibilitat de diàleg. En resposta a la senadora ERC Mirella Cortès, Sánchez ha apostat per avançar abordant qüestions sobre les quals, d’entrada, es troben “més propers”.

Dos ministres menys a la taula
Després que es confirmés que la Generalitat només enviarà representants d’ERC -el president Pere Aragonès i els consellers Laura Vilagrà i Roger Torrent-, ja que Junts vol designar persones que no formen part del govern català, l’executiu espanyol ha reduït el seu grup de representants a la taula de diàleg.

Finalment, cauen de la llista els ministres Manuel Castells i Raquel Sánchez, i es mantenen, a banda del president Sánchez, la vicepresidenta Yolanda Díaz, i els ministres Miquel Iceta, Félix Bolaños i Isabel Rodríguez.

Facebook
Twitter
WhatsApp

avui destaquem

Deixa un comentari

NOTES ESPECIALS

Notícies més llegides

 

Desactiva tu adbloker en nuestra web para disfrutar el contenido

  1. Pulsa el icono del adblocker
  2. Selecciona “No actuar en páginas de este sitio web” (o similar). También puedes pulsar el botón “Activado para este sitio” o “Pausar adblocker”.
  3. Pulsa el botón refrescar de tu navegador para ver el contenido completo.