JxCat insta Aragonès a no anar a la taula de diàleg si Sánchez no ho fa

Artadi acusa el president central de menysprear els catalans i demana "dignitat institucional" al cap de la Generalitat

Elsa Artadi

Foto: @JuntsXCat

La incertesa respecte a l’assistència del president d’Espanya, Pedro Sánchez, a la reunió entre el Govern de la Generalitat i el central ha accentuat els dubtes i envers la utilitat de la taula de diàleg. Junts, que des del principi s’ha mostrat escèptic amb l’instrument, s’ha reafirmat en les seves conviccions i, a més, la portaveu del partit, Elsa Artadi, ha demanat al president de la Generalitat, Pere Aragonès, que no assisteixi a la trobada si el president espanyol no hi va.

En la roda de premsa posterior al consell executiu de JxCat, Artadi ha considerat que l’actitud de Sánchez de no aclarir la seva presència és un “menyspreu cap als catalans” i que, per una qüestió de “dignitat institucional”, Aragonès no hauria d’asseure’s a la taula si finalment Sánchez decideix no anar a la reunió. “Sembla que el líder del PSOE tingui intenció d’humiliar, amb les poques ganes que té de venir”, ha assenyalat la portaveu de Junts.

Artadi s’ha preguntat per què el president espanyol no hauria de reunir-se amb Aragonès com va fer amb l’expresident Quim Torra el febrer del 2020, i ha assegurat que no hi ha cap motiu que impedeixi que Sánchez pugui anar-hi. La portaveu del partit liderat per Carles Puigdemont ha lamentat que, a pocs dies perquè se celebri la reunió, no se sàpiga si el cap de l’Executiu espanyol assistirà, i també ha criticat que encara no s’hagi definit l’ordre del dia.

Pel que fa als membres de la delegació del Govern català, Artadi ha indicat que donaran a conèixer els noms del seu partit “quan tinguem la informació necessària”, és a dir, quan se sàpiga qui formarà part de la delegació estatal. Fins ara, ERC ha anunciat l’assistència del president Aragonès, de la consellera de la Presidència, Laura Vilagrà, i del conseller d’Empresa i Treball, Roger Torrent, mentre que per part de l’Executiu central s’han confirmat cinc noms: el ministre de la Presidència, Félix Bolaños; la ministra de Política Territorial, Isabel Rodríguez; el ministre de Cultura, Miquel Iceta; el ministre d’Universitats, Manuel Castells; i la vicepresidenta segona i ministra de Treball, Yolanda Díaz.

Facebook
Twitter
WhatsApp

avui destaquem

Deixa un comentari

NOTES ESPECIALS

Notícies més llegides