S’acosta la taula de diàleg i encara es desconeix si Sánchez hi assistirà

Es van perfilant els membres dels governs designats per negociar, amb alguna incògnita per resoldre

A punt d’encetar la setmana del 13 de setembre, la que els presidents Pedro Sánchez i Pere Aragonès van pactar per tornar a reunir la taula de diàleg, amb la Diada ja celebrada, i es van resolent algunes incògnites, no totes. De moment, la Moncloa ja ha triat qui de la seva part assistirà a la taula de diàleg. Félix Bolaños, ministre de la Presidència, Relacions amb les Corts i Memòria Democràtica, ha avançat quins membres de l’Executiu espanyol entomaran el repte. “Estaran la ministra de Política Territorial, Isabel Rodríguez; la ministra de Transports, Raquel Sánchez; el ministre de Cultura i Esport, Miquel Iceta; la vicepresidenta segona, Yolanda Díaz; el ministre d’Universitats, Manuel Castells i jo mateix”, ha declarat a elDiario.es.

La gran incògnita continua sent què farà el president Sánchez. Bolaños assegura que encara no està decidit. El ministre ha considerat que es tracta d’una “decisió que li correspon al president” i ha afirmat que serà el mateix Sánchez qui la prengui.

D’altra banda, el president Aragonès ja va apuntar en una entrevista a Catalunya Ràdio que els membres del Govern que hi participaran se sabran dimarts vinent i que la data concreta de la taula es confirmarà en els pròxims dies. Tot apunta, però que serà dijous o divendres. Es dona quasi per confirmat que la consellera de Presidència Laura Vilagrà i el d’Empresa i Treball Roger Torrent, acompanyaran Aragonès a la taula.

Per la banda de Junts, els noms encara no estan decidits. Tot apunta també que el vicepresident del Govern, Jordi Puigneró, hi serà present, però falta saber qui l’acompanyarà. A Junts diuen que volen saber abans si Sánchez serà finalment a la taula de diàleg, que se celebra a Barcelona.

Amb els catalans dividits
El Govern arriba a la taula de diàleg dividit. D’una banda, els republicans aposten pel diàleg de manera decidida, i de l’altra, Junts ha reiterat públicament que no n’espera gran cosa, i fins i tot ha arribat a considerar-la una pèrdua de temps. També s’arriba a la reunió amb la suspensió del projecte d’ampliació de l’aeroport del Prat sobre la taula, anunciat fa pocs dies per la ministra Raquel Sánchez. Això no obstant, la mateixa política anunciava ahir que encara hi ha marge per a la negociació, en concret, 20 dies.

Facebook
Twitter
WhatsApp

avui destaquem

Deixa un comentari

NOTES ESPECIALS

Notícies més llegides