Sànchez insta ERC a coordinar-se per fer caure el govern espanyol

Lamenta que la inversió d'AENA quedi suspesa per afirmacions "populistes" de dirigents d'Esquerra

El secretari general de JxCat, Jordi Sànchez
El secretari general de JxCat, Jordi Sànchez

El secretari general de JxCat, Jordi Sànchez, ha criticat el suport d’ERC al govern de coalició de PSOE i Podemos després que el govern espanyol hagi comès el que considera “una deslleialtat” en suspendre la inversió de 1.700 milions per ampliar l’aeroport del Prat. Considera que no és raonable que es “regali” estabilitat sense res a canvi i així ho han transmès en una roda de premsa des de Brussel·les, on el grup celebra unes jornades de treball. Així, Junts assegura que “no està justificat” donar suport a l’estabilitat del govern espanyol quan aquest trenca l’acord d’inversió a l’aeroport “només per evitar altres governs més nocius”.

El dirigent de Junts ha explicat que el seu grup parlamentari ha demanat una reunió “com més aviat millor” al president Pere Aragonès per abordar de manera “coordinada” l’acció política davant un “incompliment enormement transcendent”. “Ja n’hi ha prou de lamentar-nos d’aquestes actituds. Tenim 23 escons que són imprescindibles per garantir una majoria governamental a l’Estat”, ha indicat Sànchez.

Sànchez també ha evidenciat malestar amb els socis de govern, a qui ha acusat de tenir actituds “poc explicables”. En aquest sentit, Junts va manifestar a Aragonès la “sorpresa” per algunes declaracions dels republicans i ha lamentat que la inversió de 1.700 milions d’euros “no pot quedar suspesa per piulades desafortunades, actituds impopulars o afirmacions populistes d’algunes persones vinculades a ERC”. De totes maneres, el líder de Junts ha dit que “manté la plena confiança amb els republicans”.

Facebook
Twitter
WhatsApp

avui destaquem

Deixa un comentari

NOTES ESPECIALS

Notícies més llegides