Maquinistes de RENFE fan vaga contra el traspàs de competències a la Generalitat

Consideren que no es garanteix la prestació dels serveis enfront del procés de transferències en l'àmbit de Catalunya

Estació de Renfe
Estació de Renfe

El Sindicat Espanyol de Maquinistes i Ajudants Ferroviaris (SEMAF) ha convocat set dies de vaga de maquinistes de RENFE al mes d’octubre en considerar que l’empresa ferroviària incompleix els acords aconseguits en 2007 per a “garantir la integritat en la prestació dels serveis pel Grup Renfe enfront del procés de transferències en l’àmbit de Catalunya, i en qualsevol on pogués donar-se”. La vaga està convocada pels pròxims dies 30 de setembre i 1, 4, 5, 7, 8, 11 i 12 d’octubre.

SEMAF també argumenta la convocatòria de vaga en “la falta de restabliment de tota l’ocupació no cobert i totes les circulacions suprimides” i “l’incompliment de l’II Conveni Col·lectiu del Grup Renfe, i nul·la voluntat de solucionar-lo, referent a les noves incorporacions i processos de mobilitat i integració del personal. Retardant-los, desinformant i dificultant intencionadament el normal desenvolupament dels processos, amb la finalitat d’anar disminuint la plantilla de professionals”.

En el comunicat del sindicat ferroviari també s’apunta com, com a raó per fer vaga “l’incompliment de tots els apartats acordats per a la desconvocatòria de la vaga del 12 de febrer de 2021.” El text acaba dient que “davant la total pèrdua de confiança per aquesta organització en l’actual direcció del Grup Renfe així com en l’administració de la qual forma part, la vaga convocada és irrevocable i inevitable fins que l’empresa i/o el Ministeri de Transports, d’una manera real, porti a terme cadascuna de les reivindicacions. Ja que entenem que cadascuna d’elles forma part d’un tot planificat pel Grup per a retallar trens, retallar llocs de treball i retallar servei al ciutadà”. SEMA diu que espera “que després del Comitè General d’Empresa, que se celebrarà demà dia 8, altres organitzacions se sumin a la mateixa en la defensa del ferrocarril, dels ferroviaris i d’aquest servei públic als ciutadans”.

(Visited 224 times, 1 visits today)
Facebook
Twitter
WhatsApp

avui destaquem

Feu un comentari