El TSJC ordena a la Generalitat no prioritzar el català a la selectivitat ni identificar alumnes per la llengua triada

La consellera Gemma Geis
La consellera Gemma Geis

La justícia conclou que el govern no va garantir l'anonimat dels alumnes, i manté les mesures cautelars del juny

El Tribunal Superior de Justícia de Catalunya (TSJC) ha ordenat a la Generalitat aquest dilluns que faciliti als alumnes de les proves de selectivitat d’aquest mes de setembre els enunciats en castellà, català i aranès, sense prioritzar el català, ni identificar els alumnes en funció de l’opció triada, ni anotar en quin idioma fa la prova cadascun.

La secció cinquena de la sala contenciosa administrativa del TSJC ha conclòs que la Generalitat no va complir correctament les mesures cautelars que va dictar el juny, que obligaven a repartir els exàmens “sense preferències” per cap de les tres llengües. En particular, assenyala que no es va garantir l’anonimat dels alumnes pel que fa a la llengua triada.

El TSJC ha mantingut les mesures cautelars i ha requerit al Consell Interuniversitari de Catalunya i al Departament de Recerca i Universitats de la Generalitat, que encapçala la consellera Gemma Geis, que comuniquin el compliment d’aquestes instruccions als presidents dels tribunals encarregats de les proves d’accés a la universitat que comencen aquest dimarts.

Segons publica Vilaweb citant el contingut d’una circular interna, el Departament de Recerca i Universitats ja ha acatat la resolució del TSJC sobre l’eliminació de la preferència del català i la no identificació dels alumnes.

Facebook
Twitter
WhatsApp

avui destaquem

Deixa un comentari

Notícies més llegides

 

Desactiva tu adbloker en nuestra web para disfrutar el contenido

  1. Pulsa el icono del adblocker
  2. Selecciona “No actuar en páginas de este sitio web” (o similar). También puedes pulsar el botón “Activado para este sitio” o “Pausar adblocker”.
  3. Pulsa el botón refrescar de tu navegador para ver el contenido completo.