L’Advocacia de l’Estat no ha lliurat al Tribunal de Comptes l’informe sobre l’aval de l’ICF

Els embargaments contra els líders del procés estaran paralitzats fins que els serveis jurídics es pronunciïn

El Tribunal de Comptes (Madrid)

La delegada instructora de la causa que el Tribunal de Comptes va obrir sobre l’acció exterior de la Generalitat per promocionar el procés independentista, Esperanza García, encara no ha rebut l’informe que va reclamar a l’Advocacia de l’Estat sobre la legalitat dels avals que l‘Institut Català de Finances (ICF) va presentar per fer front als 5,4 milions d’euros que reclama el tribunal.

Segons ha publicat La Vanguardia, els serveis jurídics de l’Estat no han entregat l’informe i García està a l’espera de rebre’l per procedir a l’embargament dels béns dels 34 ex-alts càrrecs de la Generalitat, entre els quals es troben els expresidents Artur Mas i Carles Puigdemont; el líder d’ERC, Oriol Junqueras; i els exconsellers Francesc Homs, Andreu Mas-Colell i Raül Romeva.

Dels 34 acusats, 31 van recórrer a l’aval de l’ICF, que està pendent de ser admès per la instructora de la causa, la qual, davant els dubtes sobre la seva idoneïtat, va demanar un informe a l’advocat de l’Estat, Rafael García Monteys. El lletrat, però, va passar la consulta a l’Advocada General, Consuelo Castro, que és qui finalment ha de pronunciar-se sobre la legalitat de l’aval.

(Visited 184 times, 1 visits today)

avui destaquem

Feu un comentari