Els Mossos sumen 300 agents al dispositiu per controlar els botellots

El conseller d'Interior assegura que, fins ara, aquesta tasca s'ha garantit perquè han fet hores extres

Agents dels Mossos

Font: @mossos

Els Mossos d’Esquadra han reforçat el dispositiu per controlar els botellots i les aglomeracions amb 100 dotacions més, és a dir, amb uns 300 agents, a banda de les 113 dotacions que ja s’havien implementat. Ho ha anunciat aquest dissabte el conseller d’Interior, Joan Ignasi Elena, durant la presentació d’una nova embarcació marítima del cos policial al Port de la Selva (Girona).

Elena ha explicat que les dotacions que s’incorporaran s’encarregaran “d’ajudar els dispositius conjunts amb les policies locals a controlar la seguretat”, és a dir, “a fer complir la normativa que existeix per la pandèmia”. Segons el conseller d’Interior, fins ara, el cos policial ha fet aquesta tasca “a base d’hores extres” dels agents.

“Hi ha hagut un increment d’efectius d’un 25% respecte al 2019″, ha explicat Elena, que ha remarcat que “no podem contactar d’un dia per un altre amb els agents”, sinó que “s’ha de fer el servei amb els efectius que tenim”. El conseller ha explicat que s’ha incrementat el pressupost per poder cobrir les hores extres que han fet els agents, i ha reconegut que els ha suposat “un esforç molt notable”, posant en valor el “compromís” dels policies.

Elena, en la mateixa línia que la resta del Govern, ha reivindicat la “necessitat” de continuar aplicant el toc de queda, i ha assegurat que, tot i restringir els drets fonamentals, és una mesura “que serveix per preservar un dret superior, que és el de la Salut“. El conseller d’Interior ha defensat que no van aplicar el confinament nocturn per controlar l’ordre públic, com argumenta el Tribunal Superior de Justícia de Catalunya (TSJC), remarcant que “això és una altra cosa”.

(Visited 60 times, 1 visits today)

avui destaquem

Feu un comentari