Activen el nivell 3 del pla Alfa a 39 municipis per l’alt risc d’incendis

Els Agents Rurals també tancaran els accessos al Parc Natural de la Serra de Montsant

El Govern activa aquest divendres el nivell 3 del pla Alfa a 39 municipis davant l’increment del perill d’incendi forestal a la meitat oest de Catalunya. La mesura afecta set comarques i implica la suspensió de totes les activitats amb risc d’incendi forestal, els treballs forestals i la caça.

D’altra banda, els Agents Rurals tancaran els accessos al Parc Natural de la Serra de Montsant, on s’augmentarà també la vigilància. L’alerta es mantindrà en principi fins diumenge davant la previsió d’entrada de vents terrestres que impliquen un augment de la temperatura i un descens de les humitats relatives.

El risc també arribarà a partir de dissabte al nord del país per l’entrada de tramuntana i el pla Alfa es podria estendre en alguns punts de l’Empordà. El Govern recorda que està totalment prohibit fer foc en zones forestals i el seu entorn i demana que s’evitin activitats de risc al medi natural. En aquest sentit, recorda que el 90% dels incendis forestals són conseqüència de l’activitat humana, sigui per imprudències o per accidents.

Facebook
Twitter
WhatsApp

avui destaquem

Deixa un comentari

Notícies més llegides

 

Desactiva tu adbloker en nuestra web para disfrutar el contenido

  1. Pulsa el icono del adblocker
  2. Selecciona “No actuar en páginas de este sitio web” (o similar). También puedes pulsar el botón “Activado para este sitio” o “Pausar adblocker”.
  3. Pulsa el botón refrescar de tu navegador para ver el contenido completo.