El PSC es torna a oferir a Aragonès per negociar els pressupostos

Situa l'augment de recursos per les famílies vulnerables i per la innovació com a "línies vermelles" del partit

El PSC s’ha tornat a oferir al president del Govern, Pere Aragonès, per negociar els pressupostos de la Generalitat pel 2022. En declaracions a l’ACN, la portaveu dels socialistes al Parlament, Alícia Romero, ha demanat aquest dilluns a Aragonès que “no posi vetos ni cordons sanitaris” als socialistes. La diputada ha situat com a “línies vermelles” del PSC l’augment de recursos per a les famílies vulnerables o en risc de pobresa infantil, i l’aposta per al coneixement i la innovació.

Romero veu “obvi” que el Govern prioritzin ara les converses amb la CUP, però apunta que si la negociació amb els anticapitalistes no funciona el PSC “està disposat a parlar”. “Nosaltres no posarem pals a les rodes”, ha afegit Romero. La portaveu socialista constata les diferències entre la CUP i el Govern pel que fa a les propostes sobre l’ampliació de l’aeroport del Prat i la candidatura dels Jocs Olímpics d’Hivern. ERC i Junts s’hi avenen, i de fet el PSC també, però els anticapitalistes ho veten.

“No podem sortir de la crisi de la pandèmia sense pressupostos”, ha advertit Romero, que insisteix que el PSC no es vol adherir als comptes dissenyats pel Govern, sinó que s’obre a “parlar-ne”. De fet, la portaveu del partit que va guanyar les eleccions del 14-F reclama “canvis substancials” al projecte pressupostari que s’haurien de treballar de manera “molt rotunda”. En concret, Romero recorda que el PSC ja va presentar al juliol una proposta de pla de xoc de 1.500 milions d’euros per posar “més recursos” en l’àmbit social, sobretot per erradicar el risc de pobresa infantil i per donar suport a les famílies més vulnerables.

(Visited 66 times, 1 visits today)

avui destaquem

Feu un comentari