Quants diners gastarà el govern català en creus de Sant Jordi aquest any?

Com a molt 96.612,45 euros (IVA inclòs). El contracte signat entre el Departament de Presidència de la Generalitat i Manel Capdevila, en nom de l’empresa Capdevila Joiers, que és qui subministrarà les creus de sant Jordi indica que “l’import és un màxim que s’exhaurirà o no en funció del nombre de creus que se sol·licitin finalment” i que “en qualsevol cas no es garanteix cap volum mínim de despesa”.

El 2020 es van entregar 29 creus de sant Jordi personals i 15 a entitats. En total, se’n van repartir 44. El 2019, se’n van entregar 28 de personals i 15 a entitats. I el 2018, 30 de personals i 24 a entitats. El cost de cada creu serà de 1.240,25 euros si és en versió medalla; de 1.488,30 euros, si és en format placa; de 1754,50 euros, si és en versió “medalla marc títol pòstum” i de 256,52 euros si es tracta d’una “insígnia de botó solapa”.

L’acord es va signar el 21 de maig, tres dies abans que Pere Aragonès assumís la presidència de la Generalitat. Per tant, va ser la consellera de Presidència en funcions, Meritxell Budó, qui el va autoritzar. “La Creu de Sant Jordi és un guardó creat amb la finalitat de distingir aquelles persones naturals o jurídiques que, pels seus mèrits, hagin prestat serveis destacats a Catalunya en la defensa de la seva identitat o, més generalment, en el pla cívic i cultural”, segons s’explica al portal del departament de Cultura de la Generalitat, on també s’indica que es poden presentar candidatures en qualsevol moment. Aquesta distinció es va crear el 1981, un any després que Jordi Pujol arribés a la presidència de la Generalitat, i l’any passat les va entregar Quim Torra el 21 de setembre.

(Visited 237 times, 1 visits today)

avui destaquem

Feu un comentari