Trapero va visitar el Suprem, l’Audiència Nacional i la Zarzuela el juliol

Segons avança 'La Razón', el Major dels Mossos va tenir diverses reunions, però se'n desconeix cap detall

Josep Lluís Trapero, major dels Mossos d'Esquadra (CCMA)

El Major dels Mossos d’Esquadra, Josep Lluís Trapero, va desplaçar-se a Madrid el passat 15 de juliol, segons ha avançat La Razón, i va mantenir diverses reunions al Tribunal Suprem, a l’Audiència Nacional i al Palau de la Zarzuela. L’objecte d’aquestes reunions, però, no es coneix, i tampoc ha transcendit cap informació respecte als interlocutors.

Les trobades, segons ha publicat NacióDigital, es van dur a terme sense el coneixement del Departament d’Interior, encapçalat pel conseller Joan Ignasi Elena, un fet que podria tensar les relacions entre el Major dels Mossos i el sector independentista. Tant el Suprem com l’Audiència Nacional van condemnar els líders del procés, i la Zarzuela és la residència dels reis Felip VI i Letícia.

Trapero també va ser investigat pel paper que van tenir els Mossos l’1-O, i va ser destituït com a Major després que el Govern de Mariano Rajoy apliqués l’article 155 a Catalunya. El 21 d’octubre del 2020, però, l’Audiència Nacional va notificar la seva absolució, i no va ser condemnat ni pel delicte de sedició -pel qual la Fiscalia demanava 10 anys de presó- ni pel paper dels Mossos en el registre de la Conselleria d’Economia, el 20 i 21 de setembre del 2017, que plantejava el Ministeri Públic.

El passat mes de novembre, quan el conseller d’Interior era Miquel Sàmper, Trapero va ser restituït com a Major dels Mossos, però va perdre el suport de molts independentistes per les crítiques que, durant el judici, havia fet sobre el procés i el pla del Govern de Carles Puigdemont. La seva presència en actes institucionals amb representants espanyols, com la visita el rei Felip VI a la fàbrica SEAT i la presa de possessió del nou general de la Guàrdia Civil a Catalunya, l’han portat encara més hostilitat per part de l’independentisme, i la situació podria accentuar-se amb el coneixement de les seves reunions a Madrid.

(Visited 352 times, 1 visits today)

avui destaquem

Feu un comentari