Tirant lo Blanc al segle XXI

Les festes de Gràcia a Barcelona van començar amb polèmica: primer pel pregoner i després per l’actitud contestatària d’una part del públic i per l’acció del mateix pregoner.

Ada Colau va elegir Jordi Cuixart perquè fes el tradicional pregó, la qual cosa va fer que els representants de Ciutadans, PP i BCN pel Canvi no hi assistissin. Però l’embolic es va iniciar quan Colau va intentar prendre la paraula per agrair a Cuixart les seves paraules.

Llavors va ser el moment que un grup d’independentistes va xiular l’alcaldessa, la qual cosa va provocar unes llàgrimes a Colau. Però el més sorprenent, potser, va ser l’actitud de Cuixart. El president d’Òmnium Cultural va apartar Colau del micro i va demanar silenci.

Crec que l’acció de Cuixart podria qualificar-se de masclista, doncs un home va anar a salvar la donzella. A més, denota una certa supèrbia per part del líder independentista. I, a més a més, deixa clar que no té cap reconeixement per l’autoritat, com ho és una alcaldessa. Cuixart és la mateixa persona que durant el 2017 entrava i sortia del Palau de la Generalitat i marcava l’agenda al president català.

Tanmateix, en pregunto: qui ha votat Cuixart com a representant polític? La resposta és clara: els socis d’una entitat privada com Òmnium, una organització fundada els anys seixanta per quatre catalans decebuts amb el franquisme doncs la dictadura no permetia actes culturals en català.

Aquesta nova xiulada a Colau provenia dels mateixos que van insultar-la a la presa de possessió l’estiu de 2019. Llavors, no acceptaven haver perdut unes eleccions.

Potser Colau hauria de tenir en compte que amb un grup important d’independentistes no es pot arribar a cap acord. Per a ells, Colau i la seva formació són els enemics a batre, de la mateixa manera que ho són totes les formacions polítiques que no estan d’acord amb la independència de Catalunya. A Gràcia, amb molta calor, a Colau li va faltar saber imposar el seu càrrec davant d’un home: ella és l’alcaldessa i no necessita que ningú la defensi com un Tirant lo Blanc medieval.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp

AVUI DESTAQUEM

Deixa un comentari

Notícies més llegides