Covid-19: Baixen els ingressos hospitalaris, però les UCI segueixen amb més de 500 pacients

Els indicadors epidemiològics continuen a la baixa: l'Rt es manté per sota de l'1, a 0,76 i el risc de rebrot se situa en 386 punts

Una infermera de l'Hospital Clínic
Una infermera de l'Hospital Clínic

Una infermera de l'Hospital Clínic de Barcelona

Els hospitals de Catalunya comencen a registrar una baixada d’ingressos per la covid-19, però el ritme és lent i les unitats de cures intensives encara tenen més de 500 pacients crítics, una xifra que fa que la pressió sigui encara molt elevada. Segons les dades del Departament de Salut, aquest dijous hi ha 1.790 hospitalitzats -68 menys que el dimecres-, dels quals 559 es troben a les UCI -21 menys-.

Les darreres 24 hores s’han notificat un total de 2.629 positius -sumant els casos confirmats per proves o els probables- i han mort 21 persones. Des que va començar la pandèmia, a Catalunya hi ha hagut 933.829 contagis i 22.980 defuncions.

Els indicadors epidemiològics segueixen a la baixa, tot i que ho fan a un ritme més lent. La velocitat de transmissió (Rt) puja dues centèsimes, de 0,74 a 0,76, mentre el risc de rebrot (EPG) disminueix 3 punts i se situa en 386. La incidència acumulada a set dies per cada 100.000 habitants retrocedeix dos punts, a 210,9 casos, i la positivitat de les PCR i els tests d’antígens és del 9,59%.

Pel que fa a la vacunació, el 60,2% % dels catalans -4.742.716- ja han rebut la pauta completa.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp

NOTÍCIES RELACIONADES

avui destaquem

Deixa un comentari

Notícies més llegides